Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

24ωρη απεργία αύριο 28/09/2011

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της Π.Ο.Σ. για την 24ωρη απεργία που προκήρυξε για αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
ΑΘΗΝΑ, 27/9/2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

                                                                                                 
     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καταδικάζει την επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που επιδιώκει να ρίξει στην ανεργία  με απολύσεις ή με τη λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία» χιλιάδες εργαζόμενους και να οδηγήσει σε συρρίκνωση τις ΔΕΚΟ σε εφαρμογή των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πακέτου της Τρόικα.
Στο σιδηρόδρομο, που ήδη από το 2010 έχει αποχωρήσει το 45% και πλέον του υπηρετούντος προσωπικού και έχουν μειωθεί  κατά 30% οι αποδοχές του, με τις μεθοδεύσεις αυτές θα μείνουν χωρίς δουλειά μερικές εκατοντάδες ακόμα εργαζόμενοι και ταυτόχρονα ο σιδηρόδρομος θα σταματήσει να λειτουργεί στη χώρα μας.
     Στις συνθήκες αυτές ο αγώνας για την αποτροπή αυτών των σχεδίων και για την υπεράσπιση του βασικού και στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, του δικαιώματος στην εργασία, είναι υποχρέωση κάθε εργαζόμενου, κάθε Έλληνα πολίτη.
            Η Π.Ο.Σ. για τους παραπάνω λόγους και για την ακύρωση των σχεδίων για απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία του εναπομείναντος προσωπικού όλου του Ομίλου ΟΣΕ   κηρύσσει αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Σεπτεμβρίου 2011, 24ωρη απεργία και από ώρα 00.00’ έως 24.00’ όλου του προσωπικού που απασχολείται στον ΟΣΕ Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου