Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

24ωρη Απεργία στον Προαστιακό Αθηνών προκήρυξε η ΠΕΠΕ

Στο πλαίσιο της τακτικής των στοχευμένων κινητοποιήσεων η ΠΕΠΕ προκήρυξε 24 ωρη απεργία για την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στον Προαστιακό Αθηνών .( Πειραιάς - Αεροδρόμιο - Κιάτο ) .
Στο δελτίο τύπου που δημοσιεύουμε , γίνεται ανάλυση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου που μαζί και με  τους υπόλοιπους συναδέλφους στα μέσα σταθερής τροχιάς και στον όμιλο ΟΣΕ ,  αγωνίζεται ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                                                                             Αθήνα ,25/09/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε. μετά από έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Δευτέρα 26/09/2011 , στο Προαστιακό Δίκτυο Αθηνών (Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Κιάτο ) μαζί με τους συναδέλφους στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς , αντιδρώντας στις απολύσεις .( που θέλουν να επιβάλουν με τον μανδύα της εργασιακής εφεδρείας ).

O κλάδος έλξης – μηχανοδηγοί , εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό , έχει ήδη υποστεί μεγάλη μείωση προσωπικού κατά την εφαρμογή του Νόμου 3891 -2010 , με τις υποχρεωτικές μετατάξεις που αυτός επέβαλε. Αυτό αποδεικνύεται από τις 5.072 μέρες άδειας και τα 3.500 ρεπό , που οφείλονται σήμερα στους μηχανοδηγούς και μόνο για τους πρώτους 9 μήνες του 2011.

Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του προσωπικού του κλάδου έλξης θα σημάνει και δραματική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , τόσο στις εμπορευματικές όσο και στις επιβατικές και προαστιακές δραστηριότητες , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία και την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας .

Την εποχή που ζητούμενο όλων είναι η ανάπτυξη , καλούμε την Κυβέρνηση να ενισχύσει τις δραστηριότητες του σιδηροδρόμου και των μέσων σταθερής τροχιάς ( βασικού μοχλού ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία ) και όχι να την εμποδίζει με τις πολιτικές που εφαρμόζει.

   ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Ε.

        Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν.Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

ΕΠΑΜ.   ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ                     ΒΑΣΙΛ.  ΤΟΥΡΛHΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου