Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Διευκρινήσεις για την μισθοδοσία

Πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε διαρκώς για τις κρατήσεις που γίνονται στην μισθοδοσία , για το αν θα υπάρξουν άλλες κτλπ...
Το στέκι ενημερώνει ...

καταρχήν ότι δεν θα υπάρξουν νέες κρατήσεις στην μισθοδοσία .
Η εισφορά υπέρ των ανέργων που καθιερώθηκε για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο  ΗΔΗ καταβολόταν  από τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο .
Στους παλαιότερους το ύψος της ήταν στο 2.8% (+ 3% περίπου το επικουρικό) , ενώ στους νεότερους μέσω των εισφορών στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ (16% συνολικά ) .
Από 01.08.2011 όμως με εγκύκλιο το ύψος της εισφοράς αυξάνεται κατά 1% , 0.5% θα καταβάλλεται από τους εργαζόμενους και άλλο 0.5% από την επιχείρηση .Η αύξηση αυτή παρακρατήθηκε ήδη και διαμορφώνεται πλέον στο 3.2% για τους παλαιούς , 16.5% για τους νέους .
Από κει και πέρα ήδη παρακρατείται όπως έχουμε ξαναγράψει η διαφορά που προέκυψε με την μείωση του αφορολόγητου .Θα γίνει σε 6 δόσεις , αφού η αύξηση ισχύει απο 1.01.2011 .(6  * 67 eur ).
Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση - αν μπορούμε να απαντήσουμε -  , αν θέλουν οι συνάδελφοι ας στείλουν ερωτήματα στο στέκι ,είτε με mail είτε με σχόλια τους .Άλλωστε αυτά μπορούν να τα διαβάσουν και οι συνδικαλιστές μας και να τα συζητήσουν στο επόμενο ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου