Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Εμπλοκή στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στα ΔΣ των εταιρειών

Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της ΠΟΣ στην Κάνιγγος η διοίκηση της Ομοσπονδίας με θέματα ημερήσιας διάταξης ..



 τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στα ΔΣ και τις κινητοποιήσεις  στην έκθεση της Θεσσαλονίκης .
Στο θέμα των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος 3965 , υπήρξε εμπλοκή , καθώς τέθηκε θέμα  για το αν οι εκλογές θα γίνουν με παραταξιακά ή ενιαίο ψηφοδέλτιο .Μάλιστα  τέθηκε θέμα και  μη συμμετοχής από παρατάξεις , αν οι εκλογές γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο , στην λογική της μη νομιμοποίησης του νόμου , που μειώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και απαξιώνει τις παρατάξεις.
Θα υπάρξει αίτημα ερμηνείας του νόμου - ως προς την διαδικασία - προς τους αρμοδίους από την ΠΟΣ , οπότε και με την απάντηση θα ξαναγίνει συνεδρίαση για το θέμα .
Ωστόσο η προσέγγιση του νομικού συμβούλου της ΠΟΣ , ήταν πως οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο .

Από κει και  πέρα για το θέμα των κινητοποιήσεων στην ΔΕΘ , η ΠΟΣ έχει εξασφαλίσει θέσεις για  όσους θέλουν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική .( αναχώρηση 10-09 με αμαξ 50 , επιστροφή με αμαξ 501 )

1 σχόλιο:

  1. Ναι μεν ο νόμος δεν προβλέπει παραταξιακά ψηφοδέλτια και συνδυασμούς, αλλά δεν επιβάλλει οι υποψήφιοι να κατέρχονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Μπορεί να συμμετέχουν ως υποψήφιοι μεν αλλά σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή