Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εξώδικη δήλωση Π.Ε.Π.Ε. για μισθωτή εφεδρεία

Δημοσιεύουμε σημερινή εξώδικη δήλωση της ΠΕΠΕ προς όλους τους αρμόδιους για το θέμα της μισθωτής εφεδρείας .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)
ΤΜΗΜΑ Π.ΟΣ. – Ε.Κ.Π. – Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.L.E.

                                               
                                                                                    Αρ. Πρωτ.  /20.09.2011

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης Ο.Σ.Ε.» (Π.Ε.Π.Ε.), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Δημοσθ. Ομηρίδου Σκυλίτση 19, και εκπροσωπείται νομίμως

Προς

Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μεταφορές – Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου αρ. 1 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που εδρεύει στην Αθήνα  (Υπόψη κ.Υπουργού)
Tο Υπουργείο Οικονομικών, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κ. Σερβίας 10, (Υπόψη κ.Υπουργού)
Την Ειδική Γραμματεία Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κ. Σερβίας 8, Υπόψη κ. Γενικού Γραμματέα
                                                    -----------------


 Όπως είναι γνωστό, πρίν από λίγους μήνες, με βάση τον ν. 3891/2010 για την αναδιάρθρωση και εξυγιάνση του ομίλου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προχωρήσατε σε διαδικασία εκτίμησης πλεονάζοντος προσωπικού και σύμφωνα με αυτήν, προχωρήσατε σε μετατάξεις, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, με αποτελέσμα, μεταξύ άλλων, να κλείσει ένα μεγάλο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου(Πελλοπόνησος, Έδεσσα-Φλώρινα-Κοζάνη) αλλα και να μειωθούν σημαντικά τα δρομολόγια στο υπόλοιπο δίκτυο.
Σας είχαμε και τότε επισημάνει ότι δεν υπήρχε πλεονάζον προσωπικό στον τομέα του προσωπικού έλξης, ότι θα δημιουργηθούν κενά προσωπικού και ότι οι μετατάξεις ήταν παράνομες. Οι επισημάνσεις μας αυτές επιβεβαιώθηκαν πλήρως και σήμερα διαπιστώνεται σοβαρότατο έλλειμμα μηχανοδηγών, το οποίο καλύψατε με υπερεργασία του προσωπικού και μη χορήγηση εβδομαδιαίων αναπαύσεων. Δηλαδή καλύψατε τα κενά με πληρωμή των αναπαύσεων και οφείλετε στους εργαζόμενους του προσωπικού έλξης 2.806 υπόλοιπα αναπαύσεων και 5.072 μέρες ως υπόλοιπα αδειών, ενώ δεν πραγματοποιείται και η καθορισμένη εκπαίδευση τους σε θέματα ασφαλείας λόγω ακριβώς της έλλειψης προσωπικού.
 Είναι βέβαιο λοιπόν, ότι με σύμφωνα τις προγραμματισμένες ανάγκες, θα πρέπει να απασχοληθούν επιπλέον 50 μηχανοδηγοί, ενώ και το επιχειρησιακό σχέδιο στην ανάπτυξη του, το οποίο εκπονήσατε με βάση τον ν. 3891/2010 προέβλεπε την παραμονή 100 και πλέον μηχανοδηγών, σε σχέση με όσους εργάζονται σήμερα.
Με βάση τα παραπάνω μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η προθεσή σας, σύμφωνα και με τις σχετική οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, να προχωρήσετε σε εκ νέου εκτίμηση πλεονάζοντος προσωπικού στον τομέα έλξης προκειμένου να τεθούν μισθωτοί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η εκπαίδευση του προσωπικού έλξης διαρκεί 18 μήνες, λόγω της εξειδικευμένης εργασίας και ευθύνης που αυτή εμπεριέχει, όπως προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 3911/2011, περί άδειας και πιστοποίησης των μηχανοδηγών αλλά και τις Ευρωπαικές Οδηγίες. Συνεπώς η περαιτέρω μείωση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού, θα σημάνει την αύξηση των εξόδων καθώς και την καθυστέρηση ανάπτυξης του επιβατικού και εμπορικού έργου .
Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε να μην προχωρήσετε σε καμία μείωση του προσωπικού έλξης, μια και τα υφιστάμενα κενά δημιουργούν ήδη προβλήματα ασφαλείας αμαξοστοιχιών τα οποία ασφαλώς θα επιδεινωθούν αν υπάρξει περαιτέρω η παραμικρή μείωση προσωπικού. Τέλος καθιστούμε άμεσα υπεύθυνους όλους όσους προς τους οποίους απευθύνεται αυτή η Δήλωση – Πρόσκληση, για τα υφιστάμενα προβλήματα και για εκείνα τα οποία ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον, στον τομέα της ασφαλείας της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών, στα μέλη μας και στο επιβατικό κοινό, λόγω ακριβώς της προχειρότητας των διαδικασιών που υιοθετήσατε και συνεχίζετε να υιοθετείτε.
      Πέραν αυτού η μείωση του προσωπικού ασφαλώς θα θέσει σε κίνδυνο το ισχύουν επιχειρησιακό σχέδιο της Εταιρείας, και θα οδηγήσει στην μείωση του εμπορικού  και επιβατικού της έργου και στη συρρίκνωση των εσόδων της.
     Σας καλούμε λοιπόν να επιδείξετε τη σοβαρότητα που απαιτείται από τη κρισιμότητα της καταστάσεως.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε εκείνους προς τους οποίους απευθύνεται.

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011
Για την Π.Ε.Π.Ε.

    Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
         Ε. Θεοδωρόπουλος                                                          Β. Τουρλής


1 σχόλιο:

  1. Πάλι για τον εαυτούλη σας.Διώξτε απο τους άλλους,οχι απο εμάς!!!!! Δε βάζετε με τίποτα μυαλό τελικά. Δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή