Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΟΣ με σύμβουλο του Υπ. Οικονομικών

Με την σημερινή πορεία των σιδηροδρομικών στην Αθήνα να καταλήγει στο Σύνταγμα στο Υπουργείο Οικονομικών  ,πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας με σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών.Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι   από όλες  τις παρατάξεις (εκτός της ΣΕΚ ) και κατατέθηκαν οι απόψεις των σιδηροδρομικών για την εξαίρεση των εταιρειών του ομίλου από  το μέτρο της μισθωτής εφεδρείας .
Από την ΠΕΠΕ παρών ήταν ο πρόεδρος Επ. Θεοδωρόπουλος .
Δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για τα αιτήματα μας , ενώ

ειπώθηκε ότι το αίτημα θα συζητηθεί και με το Υπουργείο Μεταφορών με το οποίο ο σύμβουλος του Υπουργού επικοινώνησε ,  για να πραγματοποιηθεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με την Π.Ο.Σ. αφού μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί τέτοια .

Τέλος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέντη  η συγκέντρωση έδρας , με μεγάλη συμμετοχή μηχανοδηγών ( πάνω από 60 συνάδελφοι έδωσαν το παρόν , ενώ πολλοί πήραν τον λόγο εκφράζοντας την αγωνία τους για τις εξελίξεις ).
Η αναγκαιότητα για συσπείρωση και ενότητα στον αγώνα που γίνεται και θα συνεχιστεί ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και τις πολιτικές αυτές , ήταν το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης .Πολλές προτάσεις κατατέθηκαν από τους συναδέλφους και θα συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί  πιθανότατα την Τρίτη στην Αθήνα .

Την Δευτέρα συνεδριάζει η Διοίκηση της ΠΟΣ .

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην έδρα της Θεσσαλονίκης στον επιβατικό σταθμό στις 5 το απόγευμα . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου