Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τι γίνεται με τα ΥΓΟΣ

Επανερχόμαστε στο θέμα με την καταβολή των ΥΓΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν φήμες για καταργήσεις δρομολογίων προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να καλυφθεί έτσι μέρος της τρύπας των 50 εκ. ευρώ.Οι φήμες κάνουν λόγο για κατάργηση των νυχτερινών τρένων ( 500 - 501 ) καθώς και πλήθους τοπικών (Χαλκίδες - Έδεσσες - ακόμα και προαστιακά Κιάτου). Το θέμα είναι ότι αυτό θα σημάνει και τεράστια απώλεια εσόδων , που θα βάλει σε κίνδυνο την λειτουργία του σιδηροδρόμου.
Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να μας εξηγήσουν γιατί δεν έχει προχωρήσει η εκταμίευση και αν για αυτό υπάρχουν ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα.Γιατί δεν είναι δυνατό κάποιοι να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους και εξαιτίας τους να κινδυνεύει η πορεία της εταιρείας.( αν έχει κολήσει το θέμα στο ελεγκτικό συνέδριο για τυπικούς λόγους σίγουρα  υπάρχουν ευθύνες ).Αν το πρόβλημα είναι πολιτικό οφείλουμε να γνωρίζουμε.Μιλάμε για τις δουλειές μας.
Η Π.Ε.Π.Ε οφείλει να ενεργοποιηθεί άμεσα .Γιατί οι φωστήρες του συστήματος μπορεί να καταργήσουν τα δρομολόγια για λόγους έλλειψης προσωπικού ενώ η ευθύνη θα βαρένει αποκλειστικά τους ιδίους.Το ξανακάναν με τις μετατάξεις , κανείς δεν πιστεύει ότι δεν θα το ξαναπροσπαθήσουν.(χρησιμοποιώντας και την εφεδρεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου