Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ερωτηματικά γεννήθηκαν από τις τοποθετήσεις του κ. Ρωμανία .

Πραγματοποιήθηκε σήμερα , παρουσία αρκετών συναδέλφων από όλους τους κλάδους αλλά και μεταταχθέντων συναδέλφων μηχανοδηγών , η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά με ομιλητή τον κ. Ρωμανιά.
Ο κ. Ρωμανιάς έκανε μια γενική τοποθέτηση τόσο για την κατάσταση στην χώρα , όσο και για τα ασφαλιστικά νομοσχέδια που ψηφίζονται κατά συρροή ( 8 είπε τους τελευταίους μήνες ) και δημιουργούν συνεχώς νέα δεδομένα για τους ασφαλισμένους .
Απαντώντας σε ερωτήσεις
δημιουργήθηκαν νέα ερωτηματικά , αφού η άποψη του για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας είναι ότι διαφέρει από αυτήν που θα εφαρμοστεί στον στενό δημόσιο τομέα .
Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε , η προ συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα αφορά τον στενό δημόσιο τομέα και όσους 31.12.2013 θα έχουν 35 έτη ασφάλισης και θα είναι 55 χρονών .Θα έχει διάρκεια 2 έτη στα οποία όσοι θα υπαχθούν θα λαμβάνουν το 60% του βασικού τους μισθού και μετά θα συνταξιοδοτούνται .
Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ( Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ) υποστήριξε ότι θα ισχύσει ο 3986 και ότι θα πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία οι Διοικήσεις θα καθορίσουν το πλεονάζον προσωπικό ( αν αυτό υφίσταται ) .Ενώ  , υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούν σε εφεδρεία εργαζόμενοι που αργότερα όταν περάσει το 12 μηνο ή 24 μηνο που προβλέπεται για αυτούς ,να απολυθούν , αν δεν έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν .
Για το μισθολόγιο ανέφερε ότι θα μπορούσε  να συνεχιστεί να ισχύει η υπογεγραμμένη σύμβαση μέχρι 31.12.2011 και μετά θα πρέπει οι Εταιρείες να την καταγγείλουν για να προχωρήσουν στο νέο μισθολόγιο .Δεν θα ήταν έξυπνο για τις Εταιρείες να καταγγείλουν τις συμβάσεις για 2 μόλις μήνες είπε χαρακτηριστικά .
Οι απόψεις του κ . Ρωμανιά δημιουργούν - αν ισχύουν τα όσα είπε - νέα δεδομένα σε όσα θεωρούσαμε ότι προβλέπονται για την εργασιακή εφεδρεία .( 33 χρόνια άνευ ορίου ηλικίας ) .

Παρόντες ήταν και αρκετοί  μηχανοδηγοί , ενώ από το Δ.Σ. της ΠΕΠΕ παρευρέθη ο συνάδελφος Γενιδούνιας και τα μέλη του ΣΤΑ , Ευθύμερος Θ. - Καραδήμας Χ.

Επίσης την ομιλία παρακολούθησαν και αρκετοί από τους υποχρεωτικά μεταταχθέντες μηχανοδηγούς που απογοητεύτηκαν με την απάντηση  ότι οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με βάση και  το νέο μισθό που λαμβάνουν στην τελευταία τους θέση .....
Τέλος ο κ. Ρωμανιάς πολλές φορές επανέλαβε την απόλυτη βεβαιότητα του ότι όλοι αυτοί οι νόμοι θα καταπέσουν στα δικαστήρια .
Το θέμα είναι όπως είπε  , τι θα γίνει στα 4 - 5 χρόνια που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι αγωγές ενάντια στα νομοθετήματα αυτά .

Διευκρινίζουμε προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης , ότι το στέκι της έλξης απλά δημοσιεύει τις απόψεις του κ. Ρωμανιά.


Ο κ . Ρωμανιάς απάντησε και σε πολλά προσωπικά ερωτήματα συναδέλφων .
Την συνάντηση οργάνωσε πρωτοβουλία εργαζομένων που αποτελείται από τους Κλεπετούνα Π. , Αλεξανδρή Γ. , Ντάνο Ν. , Μαραγκό Α. , Ανδρομιδά Π., Λαμπρόπουλο Α. , Αγκορτσά Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου