Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αποτελέσματα σημερινής συνάντησης σωματείων - ΠΟΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη με τα σωματεία που διοργάνωσε η ΠΟΣ για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας .Τις επόμενες ώρες αναμένεται ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που θα καλεί τους εργαζομένους να μην υπογράψουν τα έντυπα για την εφεδρεία .
Το κύριο μήνυμα της  ανακοίνωσης που αποτελεί και τον πυρήνα της σημερινής απόφασης , θα είναι να  μην συμμετέχουν οι σιδηροδρομικοί στην παράνομη εγκύκλιο που ζητά δηλώσεις του Ν.1599/86 και σε κάθε περίπτωση να μην δεσμευτούν δηλώνοντας στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν σε βάρους τους .
Για το θέμα του μισθολογίου , άποψη είναι ότι ισχύει η υπογεγραμμένη σύμβαση μέχρι 31.12.2011 και θα υπάρξει αγώνας για να συνεχιστεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Απο την ΠΕΠΕ παρευρέθηκαν , ο Πρόεδρος Θεοδωρόπουλος Ε. , ο Γ. Γραμματέας Τουρλής Βασίλης και το μέλος του ΔΣ Γενιδούνιας Κώστας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου