Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Προαστιακός Πάτρας ....Μια ελπίδα για την επαναλειτουργία της ΣΠΑΠ


Όταν η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει το τρένο , παρά την εγκατάλειψη του από την επίσημη Πολιτεία - κόντρα στις αποφάσεις  για κλείσιμο του σιδηροδρόμου όπου είναι δυνατό , μετάταξη των σιδηροδρομικών και απαξίωση μιας επένδυσης που κόστισε εκατομμύρια ευρώ στον Έλληνα πολίτη.
Φωτογραφία απο τον σταθμό της Πάτρας.
Η μεγάλη επιβατική κίνηση στον Προαστιακό εκεί δείχνει την ανάγκη της περιφέρειας για επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο που ανεύθυνοι και επικίνδυνοι τεχνοκράτες - νεογιάπηδες έκλεισαν στο όνομα της δήθεν μεταρρύθμισης υπέρ της εξυγίανσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.


Σε άλλη φωτογραφία δείτε πως τα τρένα στην Πάτρα μεταφέρουν ακόμα και όρθιους επιβάτες σχεδόν σε κάθε δρομολόγιο .Και αυτό όταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει καταργήσει κάθε υποστήριξη στο τοπικό μηχανοστάσιο στο όνομα της μείωσης του κόστους .Ούτε μηχανοστασιάρχη δεν άφησαν στην Πάτρα  οι φωστήρες μας .Παράτησαν το τροχαίο υλικό στην τύχη του σε μόρτες να λεηλατείται καθημερινά .Κάπως έτσι ονειρεύονται και την ανάπτυξη του μέσου .
Ελάσσονες και ως τέτοιοι θα παραμείνουν στην μνήμη των σιδηροδρομικών .

Το στέκι θα θυμίζει συνεχώς σε όλους το έγκλημα με το κλείσιμο της Πελοποννήσου .Αν και νεότεροι μηχανοδηγοί που δεν ζήσαμε την ΣΠΑΠ , αρνούμαστε να δεχτούμε την πολιτική αυτή για το σιδηρόδρομο  .
Και θα θυμίζουμε σε όλους το έγκλημα αυτό , μέχρι την επαναλειτουργία της γραμμής .


 φώτο από το Διαβολίτσι (2005 με τα δρομολόγια του Προαστιακού της Μεσσήνης που τον κλείσανε για μερικές χιλιάδες ευρώ ).

* οι φωτογραφίες είναι απο φίλους μας στο facebook και άλλες απο το group θέλουμε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο




Καιάφας ..Κάποια Πρωτομαγιά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου