Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών αφήνει ο κ. Βορίδης

Νέο σημερινό δημοσίευμα του Έθνους που επιβεβαιώνει την χτεσινή Καθημερινή .
Το δημοσιεύουμε όπως δημοσιεύουμε και την  δήλωση  του προέδρου των εργαζομένων στο συνδικάτο ΟΑΣΑ <<Στην πρώτη εφεδρεία αποσύρουμε οχήματα και κατεβάζουμε μπάρες. Η απόφαση είναι ειλημμένη ήδη σε γενική συνέλευση και δεν πρόκειται να αλλάξει>>.
ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΑΦΗΝΕΙ Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ


"Η εφαρμογή του μέτρου ίσως δημιουργήσει αναταραχή, κενά, δυσκολίες και επιπτώσεις", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τουλάχιστον για ορισμένες ΔΕΚΟ του κλάδου των μεταφορών, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις με την ανακοίνωση έστω και ενός ονόματος εφέδρου.
"Πρόκειται για ένα μέτρο με οριζόντια προσέγγιση. Η εφαρμογή του ίσως δημιουργήσει αναταραχή, κενά, δυσκολίες και επιπτώσεις σε ορισμένους κλάδους, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε" τόνισε ο κ. Βορίδης μιλώντας στο "Εθνος".
Ο ίδιος αναφερόμενος στην περίπτωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στον κίνδυνο να κλείσουν 21 αεροδρόμια εξαιτίας της εφεδρείας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, επεσήμανε ότι θα υπάρξει κυβερνητική τοποθέτηση, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το δικό του αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία. "Από τους 110 εφέδρους της ΥΠΑ, οι 90 κάνουν ελεγκτικό έργο και αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό" τόνισε. Αν και ο κ. Βορίδης δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις, το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τα συναρμόδια υπουργεία. Σε ό,τι αφορά στις μεταφορές άλλωστε, το ζητούμενο είναι να διασωθούν οι προϋπολογισμοί των εταιρειών: "Πρέπει να δούμε πόσο αυτό το μέτρο επηρεάζει τη λειτουργία. Αν κοπούν γραμμές, αυτό ίσως έχει επίπτωση και στα εισιτήρια. Θα πρέπει όπου μπορούν να γίνουν προσαρμογές ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με μία κατακόρυφη πτώση των εσόδων σε περίπτωση μείωσης του έργου" τονίζουν συνεργάτες του υπουργού Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου