Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα για την εργασιακή εφεδρεία

Ενημερωτικό σημείωμα της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα προς τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΑΚΕ με οδηγίες προς σωματεία και εργαζόμενους .
 Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΠΡΟΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε άρχισε να εφαρμόζεται η διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, ΟΤΑ, Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και ΔΕΚΟ. Σχετικά εκδόθηκε και μια ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργού κ. Ρέππα.
Η παράταξη μας αποφάσισε σε συνεργασία με το Νομικό της Σύμβουλο - Εργατολόγο κ. Γιάννη Καρούζο να παρέχει οποιαδήποτε συμβουλή στην αντιμετώπιση του παράνομου αυτού κυβερνητικού μέτρου.
Το πρώτο στάδιο αντίδρασης και νομικής εξασφάλισης όλων των συναδέλφων που θα υπαχθούν στην απόλυση της εργασιακής εφεδρείας είναι: Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.“Δηλώνω ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που μου επιβάλλεται είναι παράνομο, διότι αντίκειται στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στους Νόμους της καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας του εργαζόμενου. Ως εκ τούτου, δεν αποδέχομαι την υπαγωγή μου σε εργασιακή εφεδρεία και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για την προσβολή της, ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων”.
Συνάδελφοι,
Επειδή σας ζητήθηκε με εκβιαστικό και παράνομο τρόπο να δηλώσετε έτη ασφάλισής σας, αρ. ενσήμων κλπ, ώστε να γνωρίζει ο φορέας απασχόλησης σας αν πληρούνται οι προϋποθέσεις εργασιακής εφεδρείας σας, σας συμβουλεύουμε στη σχετική δήλωση που θα υποβάλλετε στο φορέα σας, να συμπεριλάβετε στο τέλος της, την ακόλουθη δήλωση: “Δηλώνω ότι η υποβολή εκ μέρους μου των προαναφερθέντων στοιχείων δεν αποτελεί αποδοχή υπαγωγής μου στην εργασιακή εφεδρεία, ούτε αποδέχομαι τα συνταξιοδοτικά μου δικαιώματα να εξαρτώνται από τα στοιχεία αυτά.”.
Συνάδελφοι,
Στην περίπτωση την οποία παραλάβετε διαπιστωτική πράξη ή όποιο έγγραφο αυτού (π.χ. απόφαση Δ.Σ.) του φορέα σας με το οποίο τίθεστε σε εργασιακή εφεδρεία να αποτανθείτε ΑΜΕΣΑ στην παράταξη στα τηλέφωνα 210-8202270, 2108202288 και το Νομικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Καρούζο στα τηλέφωνα 210-3838412 προκειμένου να αποσταλεί εξώδικο και να ξεκινήσει η όποια δικαστική διαδικασία.
Προσοχή γιατί υπάρχουν προθεσμίες





  • Σχόλιο απο Το στέκι της έλξης 

Υπενθυμίζουμε ότι Νομικός Σύμβουλος και  της Π.Ε.Π,Ε, για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας είναι ο κ.  Γιάννης Καρούζος με τον οποίο είχαν συνάντηση μερικές μέρες πριν ο Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας του σωματείου μας .
Για οποιοδήποτε νεώτερο θα ενημερώσουμε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου