Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Υπεγράφη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων, την ΟΜΕ-ΟΤΕ, υπογράφηκε σήμερα η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία είχε συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων η σύμβαση προβλέπει:


- Εξασφάλιση της απασχόλησης για το τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ, καθώς η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, ούτε θα επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία κατά τη διάρκεια ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης.

- Μείωση κόστους προσωπικού. Συγκεκριμένα, οι μισθολογικές βαθμίδες θα είναι μειωμένες κατά 12% το 2012, κατά 11% το 2013 και κατά 10% το 2014 έναντι των σημερινών και επανέρχονται στα σημερινά επίπεδα από 1.1.2015.

- Μείωση εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης, το οποίο διαμορφώνεται σε 35 ώρες εβδομαδιαίως κατά την τριετία 2012-2014.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την εταιρεία, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μπορεί να διασφαλίσει την απασχόληση και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ και προσθέτει ότι η συμφωνία δεν πρέπει να αποτελεί λόγο εφησυχασμού, αλλά είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία ανταγωνιστική και αποδοτική εταιρεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας τόνισε ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και οι εργαζόμενοι με αίσθημα ευθύνης προχωρήσαμε στην υπογραφή αυτής της συλλογικής σύμβασης με γνώμονα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προοπτική της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου