Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εφαρμογή του Μισθολογίου - Μειωμένη Προκαταβολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κατά παράβαση της υπογραφής της (με την από τις 23/04/2011 ΣΣΕ), η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά στην εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου από 01/12/2011.  Έτσι η προκαταβολή του Δεκεμβρίου την Πέμπτη θα είναι μειωμένη κατά 10% σε όλους.
Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για αντιδράσεις από τα Σωματεία στην παράνομη αυτή ενέργεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Αναμένουμε τις ενέργειες της ΠΕΠΕ αφού η εφαρμογή του Μισθολογίου θα σημάνει μείωση που θα ξεπερνά το 40% στις αποδοχές των Μηχανοδηγών.

5 σχόλια:

  1. Kι εμεις απο αυριο κανονικα παραλαβες και κανονισμο να δουμε τι θα κυκλοφορισει...Τερμα η πλακα και το φιλοτιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν σας έλεγα σε ένα σχόλιό μου,πως δεν πρέπει να εφησυχαζετε και να επαναπαύεσθε στον αστερισμό ....της εξαίρεσης,εκεί δηλαδή που σας είχαν οδηγήσει οι συνδικαλιστές και τα σωματεία με πρώτη την ΠΟΣ,( να εξαιρεθούμε απο τις μετατάξεις,απο την εφεδρεία,απο το μισθολόγιο,απο απο απο...} εσεις μου λέγατε οτι εχω εμπάθεια με τον κλάδο σας. Οταν σας έλεγα οτι τα άλλα ΜΜ απεργούν όλα μαζί ενώ εσείς πάτε χώρια,μου λέγατε οτι κανονικά δε θα έπρεπε να δημοσιεύτε τα σχόλιά μου!!!Ακόμα και προχθές που απεργούσαν οι οδηγοί ολων των μέσων σταθερής τροχιάς,εσείς απλώς εκφράσατε τη συμπαράστασή σας.
    Και τώρα τι κάνετε? Τα βάζετε με τη διοίκηση, τη μόνη ισως που δε φταίει στην εφαρμογή του μισθολογίου. Και φυσικά δεν έχω καμμία διάθεση να το παίξω υπερασπιστής του Ζηλιασκόπουλου. Ομως!! Ο νόμος 4024 περί μισθολογίου είναι σαφής στο άρθρο 31 στην τελευταία παράγραφο. Δηλαδή σας καταργεί απο 01/11/2011 τη ΣΣΕ. Με νόμο. Αρα η διοίκηση δεν παρανομεί. Η δε εφαρμοστική εγκύκλιος που βγήκε για το μισθολόγιο ηταν σαφής. Πλήρης εφαρμογή του μισθολογίου στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ. Και το χειρότερο μάλλον καταργούνται οι ΣΣΕ στις ΔΕΚΟ.
    Και φυσικά οι παρατάξεις και της ΔΑΚΕ και της ΣΕΚ (η ΠΑΣΚ δεν έβγαλε?),στις ανακοινώσεις τους σας δουλεύουν χοντρά με αυτά που λένε.
    Παιδιά οι νόμοι η εμποδίζονται να ψηφιστούν η βγαίνουμε στο δρόμο και τους εμποδίζουμε να εφαρμοστούν. Δεν περιμένουμε απλά να εξαιρεθούμε και οταν δεν γίνεται τα βάζουμε με τη διοίκηση ντε και καλά.Δίπλα σας είναι οι παρατάξεις και οι συνδικαλιστές. Εκεί να την πέσετε.
    Και κάτι άλλο μιας και μου ήρθε τώρα. Στον ΗΣΑΠ με τις υποχρεωτικές μετατάξεις μέχρι και πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές έφυγαν. Στον ΟΣΕ και ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοι οι κολλητοί, συνδικαλιστές και μη τη σκαπουλάρισαν και διώξαμε κάποια άλλα κορόιδα στη θέση τους.Και δεν αναφέρομαι στον κλάδο σας.
    Καιενα τελευταίο. Γράφω που και που σε αυτό το blogg γιατί είναι το μόνο που υπάρχει για σιδηροδρομικά θέματα και γιατί μόνο στο κλάδο σας συνεχίζει να υπάρχει ακόμα ενα ίχνος συνδικαλισμού.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ποιό σημείο αγαπητέ Τιραμόλα, η ΣΕΚ δουλεύει χοντρά τους σιδηροδρομικούς; Αν θέλεις απάντησε μου για να ξέρω που κάναμε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Παναγιώτη οταν απευθυνόμαστε με ανακοίνωση στους συναδέλφους σχετικά με ενα νόμο,κοιτάμε πρώτα τι γράφει ο νόμος και οχι τι θα θέλαμε εμείς να γράφει. Και έτσι αποφεύγουμε τις ανακρίβειες.
    Λέτε.....θα πρέπει να είναι καθαρό οτι το μισθολόγιο δεν ισχύει για τις ΔΕΚΟ.Λάθος! Είναι ξεκάθαρο οτι ισχύει αν διαβάσεις το άρθρο 31.
    Επιπλέον λέτε πως το κλειδί είναι το πλαφόν των 1900 Ευρώ παραβλέποντας (σκόπιμα?),οτι στο ιδιο άρθρο γράφει ρητά πως ισχύει και πλαφόν στις τακτικές αποδοχές αντίστοιχο με αυτό του Δημοσίου υπαλλήλου με τα ίδια προσόντα.Επίσης ισχύουν και τα ίδια επιδόματα στο ίδιο ύψος. Κάθε άλλο επίδομα κόβεται.Δηλαδή πλήρης εφαρμογή κάτι που φαίνεται και με παραδείγματα στην εφαρμοστικη εγκύκλιο.
    Το ξέρω φίλε οτι οι μειώσεις είναι δ ρ α μ α τ ι κ έ ς,αλλά άλλο αυτό και άλλο να λέμε στον κόσμο οτι δεν ισχύει για εμάς. Αν θέλει ο κόσμος βγαίνει και το πολεμάει αλλιώς το ...λούζεται.
    Οσο για το σχόλιο του συν. μηχανοδηγού για εφαρμογή κανονισμών ,παραλαβές και άλλα, αυτά δεν τα κάνουμε μόνο οταν μας κόβουν κάτι. Ενα σωρό αναπαύσεις χρωστάνε που σημαίνει οτι κάποιοι κάποιες μέρες έχουν δουλέψει δωρεάν. Τώρα παίρνουν σαν ευχαριστώ αυτό το μισθολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Τιραμόλα νομίζω ότι διάβασες άλλη ανακοίνωση. Αναφέρουμε και τους 2 παράγοντες που μας αφορούν, δηλαδή και τα 1900ε και τηην αντιστοίχιση με το μισθό του νέου μισθολογίου. Και μάλιστα αποδεικνύουμε ότι θα παίρνουμε λιγότερα από τους δημόσιους υπαλλήλους εξ αιτίας των επιδομάτων ανθυγιεινού κ.α. Ξαναδιάβασε τη σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή