Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ακαριαία η αντίδραση της ΠΟΣ .5ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου !!!!

Ακαριαία και άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΣ στην επιβολή του μισθολογίου στον Όμιλο ΟΣΕ .
Στην σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε 5άωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.Θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις στις 27, 28 ,29 Δεκεμβρίου.(δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί , είναι έκπληξη ).Την Δευτέρα θα συνεδριάσουν και τα συμβούλια Διοικήσεων των Σωματείων στην Καρόλου ενώ κατά την διάρκεια της 5 ωρης στάσης εργασίας η ΠΟΣ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία .....
Η αντίδραση αυτή έρχεται σαν ..... δυναμική απάντηση στις μειώσεις που θα επιβληθούν αύριο στους σιδηροδρομικούς και που θα ξεπερνούν τα 400 εως 500 Ε μηνιαία σε πολλές περιπτώσεις .
Φυσικά οι μηχανοδηγοί τα Χριστούγεννα θα πρέπει να πάνε τα τρενάκια κανονικά έχοντας υποστεί τις χειρότερες μειώσεις από όλο το προσωπικό .(γιατρέ μου δεν αισθάνομαι καλά .....)

Θα επανέλθουμε αργότερα μόλις έχουμε νεότερα από την μισθοδοσία που ακόμα τρέχει (είναι μεγάλα τα αρνητικά ) και την αλητεία που συντελείται .
Δημοσιεύουμε και το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣ

ΑΘΗΝΑ, 15/12/2011


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


                                                                                                 
     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου σήμερα 15/12/2011 αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 5ωρης στάσης εργασίας από ώρα 12.00’ μέχρι 17.00’ την ΠΕΜΠΤΗ 22.12.2011, διαμαρτυρόμενη για τη μονομερή κατάργηση οικονομικών όρων της υπογεγραμμένης Σ.Σ.Ε. έτους 2011.

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε παράλληλα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

      

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

2 σχόλια:

  1. Σωστοι!!!Η ταν η επι τας!!κ διαρκειας μεχρι τελικης νικης η πτωσης!!Βρηκαν δροσερο κωλαρακι στον ΟΣΕ?Γιαλαντζι απελευθερωσεις ξερουν να κανουν,εκει δεν ισχυουν οι νομοι?Καραγκιοζη βενιζελο εσυ στο παιδι σου τοσα θα εδινες?Για ελατε ρε φλωρακια καμμια βολτα ετσι για πλακα καμμια 10-15 ωρες σε εμπορικο τρενο με 400αρες 500αρες να σας σας φυγει λιγο η μαγκια που μονο απο τον θορυβο θα ξεχασετε τι μερα ειναι οταν κατεβειτε!!Πως την ειδαν οι σκατοφατσες..!!Καποιος συνδικαλιστης να σφυριξει και στη τροικα η να στειλει επιστολη δεν ξερω με πιο τροπο..να τους ενημερωσει οτι εδω τα παλληκαρια απο τα κτελ κανουν κατι δρομολογια που μηπως δεν επιτρεπεται να τα κανουν?λεω μηπως,και λεω μηπως δεν το ξερουν κ οι τροικανοι..δε βαζω αλλου αλλα μονο θεσ/νικη αθηνα ειναι αλλα τοσα τρενα!!Προταση τρελλη!!!Ολοι στον τρελογιατρο κ καλα δεν ειμαστε καλα!!!τρελλα πουλανε αυτοι τρελλα κ μεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομιζω ηρθε η ωρα να σταματησουμε τις κινητοποιησεις που εχουν μορφη διαμαρτυριας και να αρχισουμε να διεκδικουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή