Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Προϋπολογισμός της Χρεωκοπίας

ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ...
Απο τα 170 δις ευρώ των εξόδων του κράτους για το 2012, τα. 149 δις ευρώ θα πάνε στους τοκογλύφους και στις τράπεζες (ξένες και ντόπιες) και μόλις τα 21 δις ευρώ θα πάνε για τις καθαρές κρατικές δαπάνες!
Επίσης συνολικά λοιπόν τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε πληρώσει 265 δισ. ευρώ σε χρεωλύσια και 156 δισ. σε τόκους, σύνολο 422 δισ.!
· Καταλάβατε για ποιους δουλεύουμε πραγματικά , και ποιοι επιβάλλουν κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις χωρίς να ρωτούν κανένα ;
Το τελευταίο διάστημα, δηλαδή όσο διαρκούσε η συζήτηση στη Βουλή για τον Προυπολογισμό του 2012, η μπάλα έχει ριχτεί στην εξέδρα και η κοινωνική ενασχόληση αρκείται στο τί έκανε ή είπε ο κάθε Χρυσοχαζίδης και οι Πασόκοι, ή τους απίθανους ελιγμούς του Σαμαρά για να πείσει ότι δέν συγκυβερνά.
Η ουσία ομως βρίσκεται
μέσα στον υπο ψήφιση Προυπολογισμό, που με νύχια και με δόντια παλεύει το κυρίαρχο σύστημα και τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ να μήν γίνει γνωστός ευρέως στο θολωμένο πόπολο.
Ο Προυπολογισμός του 2012 (που θα ψήφισαν  οι συγκυβερνούντες Πασόκοι-Νεοδημοκράτες και Λαοτιανοί) προβλέπει ΕΣΟΔΑ 54,5 δις ευρώ και ΕΞΟΔΑ 170 δις ευρώ!
Συγκεκριμένα για τα ΕΣΟΔΑ, που προβλέπονται αυξημένα απο 49,7 δις ευρώ το 2011 σε 54,5 δις ευρώ το 2012, η αύξηση αυτή θα προέλθει :
- Απο την αύξηση των άμεσων φόρων (απο 20,6 δις σε 24,2 δις), η οποία αύξηση αφορά τα φυσικά πρόσωπα (απο 8,2 δις σε 10,6 δις) και όχι τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ), όπου υπάρχει μείωση (απο 2,7 δις σε 2,1 δις).
- Απο την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ
- Απο την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% απο το μάζεμα των αποδείξεων
- Απο την μείωση έως εξαφανίσεως των φοροαπαλλαγών των λαικών εισοδημάτων
- Απο την εισφορά αλληλεγγύης, που είναι πλέον μόνιμο μέτρο και όχι έκτακτο
- Απο την είσπραξη τέλους επιτηδεύματος
- Απο την έκτακτη φορολογία ακινήτων που και αυτή απο έκτακτη καθίσταται μονίμως μόνιμη
- Απο την περαιτέρω μείωση των κοινωνικών δαπανών (απο 16,6 δις σε 15,1 δις)
- Απο την περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατα 595 εκ. Ευρώ
- Απο την περαιτέρω μείωση των δαπανών για Ανάπτυξη στο «αστρονομικό» ποσό των 0,7 δις ευρώ
- Απο την περαιτέρω μείωση των μισθολογικών δαπανών (19,4 δις απο 20,1 δις)
- Απο ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας ύψους 9,3 δις.

Αυτά είναι τα προυπολογισμένα έσοδα του 2012 και δέν χρειάζεται κανείς να είναι μέγας οικονομολόγος για να καταλήξει ότι είναι έσοδα που θα προκύψουν στην κυριολεξία απο την ΛΑΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ.
Να δούμε όμως και τα Εξοδα του Προυπολογισμού που προυπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 170 δις ευρώ :
- 88,5 δις ευρώ σε τόκους και χρεωλύσια
- 30 δις σε ντόπιες Τράπεζες, λόγω της εφαρμογής του PSI. Τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιρούνται, διότι προβλέπεται να κουρευτούν χωρίς σάλιο και δέν υπόκεινται σε καμία απολύτως χρηματοδότηση
- Και τέλος άλλα 30 δις ευρώ θα δοθούν, ώς κίνητρο, στις ξένες Τράπεζες για να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του PSI.
Χοντρικά λοιπόν απο τα 170 δις ευρώ των εξόδων του κράτους για το 2012, τα 149 δις ευρώ θα πάνε στους τοκογλύφους και στις τράπεζες (ξένες και ντόπιες) και μόλις τα 21 δις ευρώ θα πάνε για τις καθαρές κρατικές δαπάνες!
Και για καπάκι, επειδή ο προυπολογισμός εσόδων 54,5 δις και εξόδων 170 δις δέν βγαίνει, μας χρεώνουν και 130 δις (με επιπλέον τόκους και χρεωλύσια) για να μας στείλουν καρφί στο Δαφνί!
Μπραβο μας και εύγε μας, που καθόμαστε και συζητάμε για ιδεολογικά προτάγματα και κεντροαριστερές αναζητήσεις, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση των δωσίλογων με επικεφαλής τον τραπεζίτη, όχι μόνο εξακολουθούν να μας ληστεύουν αλλά μας κοροιδεύουν κατάμουτρα ότι μας σώζουν, εμάς που μας χρεωκοπούν και μας φτωχοποιούν και τη χώρα μας που ξεπουλάνε σε τιμή ευκαιρίας!
Δέν μπορεί, κάτι μας ψεκάζουν! Και είναι τόσο δραστικό που μας κρατάει σε αιώνια ύπνωση.
Για την ανωτέρω σύνταξη υπεύθυνη η λαικιά Πούπα Μομφεράτου

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:
Με τα δεδομένα αυτά, είναι "λογικό" να συμπεράνουμε, με πολλή διάθεση μαύρου χιούμορ, ότι επαληθεύονται οι εθνοπατέρες μας, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι φυλές των κοντόφθαλμων οπαδών που τους στηρίζουν και πράγματι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!!

2 σχόλια:

  1. Συζητάμε αν οι εκλογές γίνουν μία βδομάδα πριν ή μία εβδομάδα μετά, αν ο Σαμαράς βάλει στους Ευρωπαίους τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και αν παραιτηθεί ή όχι ο Γιώργος..
    Σαν να ζούμε σε άλλον πλανήτη!
    Αν μαζέψει κανείς... δεξιά και αριστερά από τα ψιλά των εφημερίδων τις ειδήσεις, θα διαπιστώσει πως το παζλ είναι μια γκρίζα εικόνα.
    Είναι τα σχολεία, που μετά τα περιπολικά της αστυνομίας και τις φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, δεν έχουν πετρέλαιο.
    Είναι οι συντάξεις, οι οποίες, για πρώτη φορά ίσως, καθυστερήσουν να πληρωθούν. Είναι όλοι οι προνοιακοί οργανισμοί που υπολειτουργούν.
    Είναι η έλλειψη πιστώσεων για τη λειτουργία ΑΕΙ, τα νοσοκομεία που πνίγονται στα χρέη, τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν πληρώνουν τα φάρμακα των ασφαλισμένων!
    Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου πολλαπλασιάζονται και, ακόμη χειρότερα, τα έσοδα υπολείπονται δραματικά!
    Και όλα αυτά μεταβάλλονται μήνα με τον μήνα προς το χειρότερο, με επιταχυνόμενο ρυθμό! Χωρίς να υπάρχει στον ορατό ορίζοντα λύση. Και να σκεφτεί κανείς ότι η χώρα έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, τη στιγμή που εισρέουν στο δημόσιο ταμείο ταυτόχρονα πολλοί διαφορετικοί φόροι και έκτακτες εισφορές, στον βαθμό μάλιστα που εξαντλούν και το ύστατο όριο φοροδοτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων.
    Μέχρι και το τελευταίο ευρώ!
    Από του χρόνου, η χώρα οφείλει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, οπότε είναι υποχρεωμένη να ζήσει με αυτά που θα εισπράττει!
    Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί, ιδίως οι πρώτοι μήνες του ‘12, θα είναι οδυνηροί, αφού είναι η περίοδος με τα χαμηλότερα δημόσια έσοδα της χρονιάς. Ως εκ τούτου, είναι ένα μεγάλο στοίχημα πώς, με άδεια ταμεία και χωρίς βοήθεια, θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις του κράτους.
    Είναι φανερό ότι η μέγγενη θα συνεχίσει να σφίγγει γύρω μας ολοένα και πιο δυνατά, όπως συμβαίνει καιρό τώρα. Mε νέα μέτρα και ακόμη μεγαλύτερη ανέχεια.
    Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι πιθανότερο οι εξελίξεις να μας οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα, εκεί που θα επιθυμούσαν οι Ευρωπαίοι. Εκτός της Ευρωζώνης και μάλιστα οικεία βουλήσει..!
    Να φτάσει η ώρα, που θα εξαντληθούν οι δυνάμεις και οι αντοχές μας
    . Ίσως σκόπιμα να μας οδηγούν καιρό εκεί, περιστρέφοντας αργά τον κοχλία της μέγγενης, χωρίς εμείς να έχουμε αντιληφθεί το παραμικρό!
    Αλλά, είπαμε, το ζητούμενο είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές, αν θα δικαιωθεί ο Γιώργος και θα παραμείνει αρχηγός, πως ο Αντώνης θα γίνει επιτέλους πρωθυπουργός και πως δεν θα τους κάνει ζημιά ο Παπαδήμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΙ
    http://loodvih.blogspot.com/2011/06/blog-post_7060.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή