Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Απόφαση - βόμβα! Ναυαγεί η εφεδρεία; Το διοικητικό εφετείο εξαίρεσε εργαζόμενο από προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα

Ήταν να βγεί στην σύνταξη το 2013- Αναμένεται να γίνει σωρεία προσφυγών- Πανικός στο κυβερνητικό επιτελείο- Τυχαία η διαφοροποίηση Ρέππα;
Μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας απειλεί να τινάξει στον αέρα το μέτρο της εφεδρείας το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχει εφαρμοστεί όπως είχε εξαγγελθεί.
Αναδημοσιεύουμε από το newsit.gr
Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο των όσων υποστήριξε με την αγωγή του ο εργαζόμενος 


Σύμφωνα με την Ημερησία, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης που κατετέθη στο δικαστήριο, ο υπάλληλος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013. Παράλληλα σημειώνει ότι δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.
Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να γίνουν και άλλες προσφυγές από εργαζόμενους που θα ζητήσουν να εξαιρεθούν από το καθεστώς της εφεδρείας.

Κάποιοι δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι μόλις τη Τρίτη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετος στο μέτρο των απολύσεων.

Αντίθετα, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης εμφανίστηκε  επιφυλακτικός κατά πόσο η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς απολύσεις. «Δεν νομίζω ότι βγαίνει μόνο με συνταξιοδοτήσεις», υποστήριξε με δηλώσεις του χθες στη ΝΕΤ, ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή του και με την εφεδρεία, την οποία χαρακτήρισε ως «υποκατάστατο για τις απολύσεις, προκειμένου να αποφύγουμε ένα πιο σκληρό μέτρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου