Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Εργασιακή εφεδρεία

Ανησυχία επικρατεί για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας καθώς λήγει τις επόμενες μέρες η προθεσμία που είχε δοθεί  για να συγκροτηθούν οι λίστες με όσους πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο καθεστώς  .
Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει γίνει καμία τέτοια ενέργεια ενώ δεν έχει κινηθεί και η διαδικασία για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων.Ωστόσο δεν  έχει κατατεθεί και καμία τροπολογία που να εξαιρεί το προσωπικό που εργάζεται στο σιδηρόδρομο απο την εφεδρεία , όπως  είχε δηλώσει και ο νέος Υπουργός Υποδομών κ. Βοριδής.Ακόμα και αν επρόκειτο για στοχευμένες παρεμβάσεις  καμία νομοθετική πράξη δεν έγινε ή φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα, με αποτέλεσμα να είναι όλα στον αέρα!
Την ανησυχία εντείνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 262 /16.12.2011     http://goo.gl/MpcGN , και που στο άρθρο 3 παρ 8 αναφέρει << Εφόσον εκ των υστέρων διαπιστωθεί από την υπηρεσία ότι κατά την ως άνω ημερομηνία εργαζόμενος πληρούσε τις προϋποθέσεις της παραγράφου 3, τίθεται σε εφεδρεία με διαπιστωτική πράξη η ισχύς της οποίας ανατρέχει στην 1.1.2012.>>.
Πράγμα που σημαίνει με λίγα λόγια ότι μπορεί συνάδελφοι να εργάζονται κανονικά , κάποια στιγμή να διαπιστώσει η Υπηρεσία (ή και ακόμα όταν καταθέσουν χαρτιά για συνταξιοδότηση ) ότι συνέτρεχαν λόγοι για να ενταχθούν σε εφεδρεία και να τους εντάξει στο καθεστώς αναδρομικά απο 1.1.2012( με ότι αυτό συνεπάγεται και με μισθολογικές κρατήσεις κτλπ).
Εμείς αναφέρουμε  το   σοβαρό θέμα που έχει προκύψει (γνωστό στους συνδικαλιστικούς κύκλους ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου