Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Π.Ο.Σ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ο κατήφορος συνεχίζεται.
Είναι γνωστό ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών το Μάρτιο του 2011 υπέγραψε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανεξάρτητα αν κάποιοι διαφωνούσαν ή συμφωνούσαν, αυτή η ΣΣΕ έληγε στις 31/12/2011 και παρήγαγε ένα συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα για όλους τους Σιδηροδρομικούς.
Οι Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με πρόσχημα την ψήφιση του νόμου 4024
αποφάσισαν να καταργήσουν τις υπογραφείσες ΣΣΕ του 2011, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων ως και 50%!. Παρά την εξώδικη διαμαρτυρία της Π.Ο.Σ. μετά τη μείωση της προκαταβολής κατά 10% με αυθαίρετο τρόπο κατήργησαν τη ΣΣΕ και προχώρησαν επίσης με αυθαίρετο τρόπο στον υπολογισμό της μισθοδοσίας.
Το «διά ταύτα» αυτής της ενέργειας είναι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας να περάσει τις γιορτές με άδειες τσέπες μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των ημερών.
Πέρα από την εξόφθαλμη παρανομία για την οποία η Π.Ο.Σ. ήδη κινήθηκε νομικά, για μας υπάρχει και το ηθικό μέρος αυτής της ενέργειας. Γιατί τόση πρεμούρα; Δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες μέρες να λήξη η σύμβαση; Στις νέες διαπραγματεύσεις δεν μπορούσαν να υποβάλλουν το όποιο σχέδιο είχαν στο νου τους; Φυσικά και μπορούσαν. Όμως ο στόχος δεν ήταν η εξοικονόμηση λίγων χιλιάδων ευρώ αλλά η επίδειξη δύναμης.
Μέσα σε αυτή τη δεδομένη κατάσταση η Π.Ο.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 5ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας 12.00’ με 17.00’ για την ΠΕΜΠΤΗ 22/12/2011 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00’ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα καλούμε με εξώδικο τις Διοικήσεις στον ΟΜΕΔ για να εξηγήσουν τις παράνομες ενέργειές τους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Π.Ο.Σ. έχει ήδη αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση.
Οι παράνομες ενέργειες των Διοικήσεων του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από τους Σιδηροδρομικούς

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/12/2011

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου