Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εξαιρούνται με τροπολογία οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ από το ενιαίο μισθολόγιο

Για να μαθαίνουν ορισμένοι πως κερδίζονται οι αγώνες.
Τροπολογία που εξαιρεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της γενικής γραμματείας ενημέρωσης από το ενιαίο μισθολόγιο κατέθεσε την Πέμπτη(πριν από λίγο) στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Να θυμίσουμε ότι οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ είχαν ξεκινήσει απεργία διαρκείας από την ημέρα που η Διοίκηση είχε δηλώσει την πρόθεση της να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο .
Οι σιδηροδρομικοί περίμεναν  σήμερα 15 Δεκέμβρη για να αποφασιστεί .... 5 ωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη και αφού ήδη είχαν πληρωθεί με μειωμένη προκαταβολή στις 1 Δεκεμβρίου και αύριο θα ολοκληρωθεί το έργο με την πετσοκομμένη εξόφληση .
Μοιραίες συγκρίσεις ......(και το χειρότερο να έρχονται και οι εξαιρέσεις την ίδια ώρα στην Βουλή ).
Να θυμίσουμε σε όσους καλλιεργούν τον φόβο μεταξύ των συναδέλφων , ότι ο κ. Πάγκαλος είχε ζητήσει και στην ΕΡΤ το λουκέτο .....(Τελικά πέτυχε να εξαιρεθούν απο το εννιαίο οι εργαζόμενοι ).
Το στέκι καλεί  αυτούς που μεταδίδουν στους σιδηροδρομικούς ηττοπάθεια ,  φόβο και ανασφάλεια να είναι περισσότερο προσεκτικοί.
Τα γεγονότα όχι μόνο τους διαψεύδουν , αλλά τους ξεφτιλίζουν .
*Τελευταία ενημέρωση .Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν δέχτηκε την τροπολογία , καθώς ζήτησε να ισχύσει για όλους τους εργαζομένους (διοικητικοί + εργαζόμενοι στα δημοτικά ραδιόφωνα ).Οι συζητήσεις κατέληξαν σε ναυάγιο και ο Βενιζέλος φέρεται να αποσύρει την τροπολογία.
πηγή newsit.gr(http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=111783&catid=12)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου