Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο του Βελγίου

Μία μέρα πριν τη γενική απεργία στο δημόσιο τομέα του Βελγίου το μεγαλύτερο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου παρέλυσε από την απεργία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στα νότια της χώρας και στις...
Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας του δικτύου Infrabel πολύ λίγα δρομολόγια τρένων πραγματοποιούνται στη νότια περιοχή της Βαλλονίας, ενώ επηρεάζονται και ορισμένα δρομολόγια από και προς την πρωτεύουσα και την Φλαμανδία.
Η εταιρία Thalys, η οποία διαχειρίζεται τις ταχείες αμαξοστοιχίες από το Παρίσι, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγιά της προς τις Βρυξέλλες, αλλά ότι αναγκάστηκε να ματαιώσει τα δρομολόγια προς την Γερμανία.

Η εταιρία πραγματοποιεί πέντε δρομολόγια από το Παρίσι προς την Κολωνία μέσω Βρυξελλών και πέντε από την Κολωνία προς την γαλλική πρωτεύουσα με ενδιάμεσο σταθμό την βελγική πρωτεύουσα.

Τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών υπαλλήλων έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία από τις 10:00 σήμερα το πρωί, ενώ αύριο θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία μαζί με τους εργαζόμενους σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Η νέα κυβέρνηση του Βελγίου επιχειρεί να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, που αυτή τη στιγμή είναι κατά μέσον όρο τα 59 έτη, αυξάνοντας την ηλικία στην οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν πρόωρη σύνταξη (επισήμως το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι τα 65 έτη). Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν περισσότερες ώρες για μικρότερες συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου