Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εξώδικο ΠΕΠΕ για το θέμα με τις Η/Α Siemens

Άμεση είναι η αντίδραση της ΠΕΠΕ στην απαράδεκτη απο κάθε πλευρά εγκύκλιο που εξέδωσε η ΔΙΚΑΜ μετά το πρόβλημα που εντοπίστηκε στους τροχούς των Η/Α Siemens.
Δημοσιεύουμε σημερινή εξώδικη δήλωση της ΠΕΠΕ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα αυτό.
ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης Ο.Σ.Ε.» (Π.Ε.Π.Ε.), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Δημοσθ. Ομηρίδου Σκυλίτση 19, και εκπροσωπείται νομίμως

Προς

Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μεταφορές – Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου αρ. 1 και εκπροσωπείται νόμιμα.

                                                    -----------------
Με τo από 7.12.2011 έγγραφό σας  ζητήσατε από τα μέλη του Σωματείου μας- μηχανοδηγούς να μην παραλαμβάνουν μηχανές SIEMENS H/A που θα φέρουν επιπεδώσεις, όπως και να ελέγχουν την κατάσταση των τροχών. Πλην όμως όχι μόνο τα μέτρα που προτείνετε είναι ανεδαφικά, αλλά προκύπτει αβίαστα ότι σκοπός του εγγράφου αυτού είναι να μεταβιβάσετε ευθύνες σε τρίτους και ειδικότερα στους μηχανοδηγούς. Πιο συγκεκριμένα
1) Επιβάλλετε στους μηχανοδηγούς να ελέγχουν προληπτικά την κατάσταση των τροχών της μηχανής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν φέρουν επιπεδώσεις «ακόμη και αν αυτές είναι μικρές». Πλην όμως είναι σαφές ότι ο μηχανοδηγός δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε τέτοια διαπίστωση. Ο οπτικός έλεγχος που εσείς προτείνετε είναι αναποτελεσματικός, καθώς δεν έχουμε τη σχετική τεχνική δυνατότητα, δηλαδή τα απαραίτητα τεχνικά μέσα όπως αντίθετα συμβαίνει στο χώρο του συνεργείου.
2) Ένας τέτοιος έλεγχος είναι ακόμη περισσότερο αδύνατος και κατά συνέπεια αναποτελεσματικός, εάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύκτας. Τα ρήγμα είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί.
3) Με βάση τα παραπάνω δεν γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο αναθέτετε ένα τέτοιο σοβαρό καθήκον στους μηχανοδηγούς στο βαθμό που και δεν έχουν την αντίστοιχη δυνατότητα. Η μόνη δυνατή εξήγηση είναι ότι ακολουθείτε την πολιτική αυτή για να μεταθέσετε δικές σας ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος σε αυτούς στους οποίους δεν ανήκουν.
4) Τέλος  η συχνότητα ατυχημάτων  σε υλικό που πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία αναπόφευκτα δημιουργεί αμφιβολίες για την καταλληλότητά του και μας δημιουργεί έντονες ανησυχίες. Επειδή είναι προφανές ότι η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των λοιπών επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες, και ειδικά των μηχανοδηγών, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, σας καλούμε να ελέγξετε με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες την καταλληλότητά των παραπάνω αμαξοστοιχιών και την ανυπαρξία κινδύνων, προκειμένου εάν υφίσταται πρόβλημα να τις αποσύρετε αμέσως.
Με βάση τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε για την παραπάνω συμπεριφορά σας  για σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού, όπως επίσης και για την προσπάθειά σας να μεταθέσετε τις δικές σας ευθύνες στους μηχανοδηγούς.
Σας καλούμε να ελέγξετε με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες την καταλληλότητά των παραπάνω αμαξοστοιχιών και την ανυπαρξία κινδύνων, προκειμένου εάν υφίσταται πρόβλημα να τις αποσύρετε αμέσως.
Σας καθιστούμε άμεσα υπεύθυνους για όποιο πρόβλημα προκύψει στην ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε εκείνους προς τους οποίους απευθύνεται.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2011
Για την Π.Ε.Π.Ε.

    Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
         Ε. Θεοδωρόπουλος                                                          Β. Τουρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου