Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Χειρόφρενο» σήμερα στις συγκοινωνίες

Μετ' εμποδίων θα κινηθούν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες στην Αττική, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Το Μετρό θα τραβήξει 24ωρο «χειρόφρενο», ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς και στον ΟΣΕ θα μετάσχουν στην κινητοποίηση με στάσεις εργασίας, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Συγκεκριμένα:

- 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.
- Στάση εργασίας κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
- Στάσεις εργασίας κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
- Στο τραμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
- Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από τις 5 το πρωί έως τις 7 το πρωί, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι και από τις 10 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.
Λόγω των κινητοποιήσεων ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Τρίτης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες-πρακτορεία ή την αρμόδια Λιμενική Αρχή Πειραιά: 210-4226000 και 210-4147800.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν, επίσης, οι δικηγόροι, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής βάρδιας).

Επίσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία (Τρίτη - Τετάρτη), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι ομοσπονδίες τους (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).

Τη συμπαράστασή της στην παναττική απεργία εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Το ΕΚΑ οργανώνει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Επίσης αύριο οργανώνουν 24ωρη απεργία συνδικαλιστικές οργανώσεις που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Εχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια για τις 11 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου