Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

24ωρη απεργία αύριο 07/02/2012 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΤΡΙΤΗ 7/2/2012:     24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ  –  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ –                    ΠΑΝΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 Η Κυβέρνηση με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς να διαθέτει την κοινωνική νομιμοποίηση διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

     Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.
     Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και της Κυβέρνησης και απαντούν:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε:
-          Για ΑΝΟΙΧΤΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ και με ΠΟΙΟΤΙΚΑ χαρακτηριστικά Σιδηρόδρομο.
-          Για τη διατήρηση του θεσμού των Σ.Σ.Ε.
-          Για τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας.

     Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα ούτε την κοινωνία θα σώσουν.
     Συμμετέχουμε όλοι ενεργά στην απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και όλα τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, και μαζικά στη συγκέντρωση στις 11.00’ π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Προσυγκέντρωση των Σιδηροδρομικών στις 10.30’ π.μ.
στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6).
  
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου