Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρίες για τις αναπαύσεις στο ΜΑΙ

Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες  μηχανοδηγών στο ΜΑΙ για την μαζική χορήγηση οφειλόμενων αναπαύσεων παρελθόντων ετών.
Ο ΔΙΚΑΜ για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αναξιόπιστος αφού έδωσε εντολή να ξεχρεωθούν άμεσα οι οφειλόμενες αναπαύσεις στο προσωπικό έλξης λησμονώντας ότι οι οφειλόμενες αναπαύσεις θα πρέπει να χορηγούνται όταν θέλει το προσωπικό και όχι όποτε θέλει ο ΔΙΚΑΜ.
Έτσι σε συναδέλφους  που είχαν εργαστεί εντατικά  σε περιόδους όπου υπήρχε αυξημένο έργο και βρέθηκαν με μεγάλα υπόλοιπα αναπαύσεων , χορηγούνται πολλές συνεχόμενες αναπαύσεις.
Βέβαια ο ΔΙΚΑΜ ξεχνάει ότι η μείωση του έργου στο ΜΑΙ είναι πρόσκαιρη.
Το θέμα είναι να το θυμηθούν οι μηχανοδηγοί όταν πρέπει.
(αλλά και να σταματήσει ΑΜΕΣΑ αυτός ο τρόπος χορήγησης - ας επιλέξει το ίδιο το προσωπικό πότε θέλει να πάρει τα οφειλόμενα ρεπό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου