Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας αποφάσισε το ΔΣ του ΟΛΠ

Kάτι πολύ ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές
Έως τις αρχές Απριλίου.
Να προχωρήσει στη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους του ΟΛΠ έως τις αρχές Απριλίου και αφού υπάρξει διαβούλευση με τα συνδικάτα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.
Ο ΟΛΠ, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι υποχρεωτική, βάσει του πρόσφατου εφαρμοστικού νόμου 4024/2011 που ψήφισε η βουλή, επισημαίνοντας ότι αν δεν γίνει αυτό, τότε θα ισχύσουν οι διατάξεις της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με το νόμο, οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που είναι εισηγμένες στο ΧΑ θα πρέπει να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό του 2012.
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατ' εφαρμογή του Νόμου αποφάσισε τη μείωση των αποδοχών του Νοεμβρίου 2011 κατά 6% και του Δεκεμβρίου 2011 κατά 8%. Επίσης την καθιέρωση ρεπό κατά 50% για την παρεχόμενη εργασία κατά τα Σαββατοκύριακα και τις εορτές και μείωση κατά 20% των αμοιβών υπερωριών- αργιών και όλων των επιδομάτων ευθύνης.
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης σε δηλώσεις του τόνισε ότι τυχόν περιοριστικές πολιτικές στη λειτουργία του λιμανιού, θα επηρεάσουν αφ' ενός τον κύκλο εργασιών του και αφ' ετέρου το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών του καθώς ο ΟΛΠ δεν είναι μια συνήθης ΔΕΚΟ, καθώς παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες του 24 ώρες το 24ωρο, με τρεις βάρδιες, επί 365 ημέρες το χρόνο.
Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται περαιτέρω μεταρρύθμιση των εργασιακών και λειτουργικών δομών του, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά του.
Υπενθυμίζεται ότι από το τέλος του 2009 μέχρι σήμερα το προσωπικό του ΟΛΠ ΑΕ μειώθηκε κατά 410 άτομα και το κόστος εργασίας σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του από 71% στο 51%.
Τέλος, τα έτη 2010 και 2011 υπήρξαν κερδοφόρα, όπως αναμένεται να γίνει και το 2012.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου