Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Καταργούνται με νόμο όλοι οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ και η μονιμότητα.


Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργείται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ


Πολλοί απορούσαν  (ή ποιο καχύποπτοι  υποψιάζονταν ) γιατί δεν υπογράφει ο κ. Βορίδης το οργανόγραμμα και τον κανονισμό εργασίας στις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ.
Σήμερα λοιπόν δίνεται σε όλους η απάντηση .Πολύ απλά γιατί με νόμο που συμφώνησαν τα 3 κόμματα (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ) της παράνομα διορισμένης Κυβέρνησης Παπαδήμου καταργείται η μονιμότητα και όλοι οι κανονισμοί εργασίας στις ΔΕΚΟ.
Αυτό αναμεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες .
Οι απολύσεις πλέον είναι προ των πυλών ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται  και η κατάργηση της μετ ενέργειας των κλαδικών συμβάσεων (θα παραμείνει μόνο
για τους βασικούς μισθούς και τα βασικά επιδόματα >οικογενειακά > επικίνδυνο και ανθυγιεινό )πράγμα που πρακτικά  σημαίνει για τους σιδηροδρομικούς νέες μειώσεις.Οι μειώσεις στους κατώτατους μισθούς που θα ανακοινωθούν θα είναι οριζόντιες και θα φτάσουν το 20% για το σύνολο των εργαζομένων (και όχι τους νεοεισερχόμενους όπως διέδιδαν ), ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις το οριζόντιο 15%.
Α!! Τα δώρα γλύτωσαν (τα Χριστούγεννα είναι μετά απο 11 μήνες .......).
Βέβαια μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα μπορούν να  ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Το στέκι έχει έγκαιρα ενημερώσει και για την εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 16 του περασμένου Γενάρη για την κατάρτιση επιχειρησιακών συμβάσεων . Εδώ και το link http://mixanodigoiose.blogspot.com/2012/02/4024.html.
Το σχέδιο για την τελειωτική απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων προχωράει κανονικά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου