Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μόνο με ΚΥΑ αποκτά νόημα η υπογραφή σύμβασης

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε .Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι βασική προϋπόθεση για να υπογραφεί ΣΣΕ και να επανέλθουν οι τακτικές αποδοχές των μηχανοδηγών στα επίπεδα πριν την εφαρμογή του Ν. 4024/2011 είναι να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ)απο τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας που να εξαιρεί τον κλάδο απο τα ταβάνια των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δημοσίου .Και αυτό εφόσον το σύνολο της μισθοδοσίας είναι στο 65% της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου του 2009 .Πράγμα που συμβαίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.(Οι μειώσεις ξεπερνούν το 40% ).
Το ίδιο είπε σήμερα και ο κ. Ζηλιασκόπουλος στην συνάντηση με την ΠΕΠΕ τονίζοντας ότι αυτή η ερμηνεία έχει δοθεί και σε άλλες ΔΕΚΟ .
Μόνο με την έκδοση ΚΥΑ που θα προβλέπει την εξαίρεση από τα ταβάνια των εκπαιδευτικών βαθμίδων θα έχει νόημα η υπογραφή σύμβασης.
Άλλα παραλειπόμενα απο την συνάντηση και την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου