Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση ΣΕΚ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΣΕΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚ
Δύο μήνες πέρασαν και τα σοβαρά προβλήματα των σιδηροδρομικών παραμένουν άλυτα.
1.- Το ζήτημα των απολύσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα με δεκάδες σιδηροδρομικούς από τη μία, να βρίσκονται στην ανασφάλεια της απόλυσης και από την άλλη να πληρώνονται με το 60% των αποδοχών τους.


Η δέσμευση του κ. Βορίδη για κατάθεση τροπολογίας που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, δεν μπορεί να παραπέμπετε στις καλένδες. Ούτε πρέπει να αποτελέσει προεκλογικό παιχνίδι. Το Προεδρείο της ΠΟΣ έχει μεγάλη ευθύνη γιατί, αρχικά έσπρωχνε τους απολυμένους στους δικηγόρους και από την άλλη όταν αναγκάστηκε να υιοθετήσει τη θέση των σιδηροδρομικών για ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΣΕ, κωλυσιεργεί προσφέροντας «πολιτικό» χρόνο στον κ. Βορίδη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

2.- Οι σιδηροδρομικοί, γεγονός που πλέον δεν αμφισβητεί κανείς, έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ονομαστική μείωση των μισθών τους από τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ. Γεγονός επίσης είναι ότι ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν αποδεχτεί ότι, εφάρμοσαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που προέβλεπε η νομοθεσία.

Υπολογίζουν ότι, αντί για οροφή (μεγαλύτερο ύψος μέσων αποδοχών) 2.300€, έχουν υπολογίσει τη μισθοδοσία με μικρότερη οροφή ύψους 2.000€ με αποτέλεσμα να έχει αφαιρεθεί από τους σιδηροδρομικούς ποσό 150 - 200€ κατά μέσο όρο.

ΕΦΟΣΟΝ (ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ;

Σε ότι αφορά τα παραπάνω, γίνεται προσπάθεια τόσο από το Προεδρείο της ΠΟΣ όσο και από τις Διοικήσεις ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να συνδεθούν με τη ΣΣΕ του 2012. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι η παραπάνω απόδοση είναι υποχρέωση των Διοικήσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο επόμενης ΣΣΕ.

Σε ότι αφορά τώρα τις ΣΣΕ, οι οποίες έχουν καταργηθεί με σειρά νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.-ΛΑΟΣ, πρέπει να δηλώσουμε το εξής: Εάν το Προεδρείο της ΠΟΣ έχει την πρόθεση να διεκδικήσει υπογραφή ΣΣΕ για το 2012, είμαστε μαζί τους αρκεί να ξεκαθαριστεί έγκαιρα στους σιδηροδρομικούς το πλαίσιο της διεκδίκησης. Πότε σκοπεύουν να ξεκινήσουν; Πριν τις εκλογές ή μετά;

3.- Τόσο με επισημάνσεις δικές μας όσο άλλων συναδέλφων, αποδείχτηκε ότι η συντήρηση τροχαίου υλικού (μηχανεργοστάσια) ως παραγωγική μονάδα, μπορεί να είναι βιώσιμη σε σύγκριση με τα διεθνή δεδομένα παρόμοιων εταιρειών και δραστηριοτήτων και να βοηθήσει στην ανάπτυξη τόσο του ΟΣΕ όσο και της ελληνικής οικονομίας προσφέροντας θέσεις εργασίας.

ΓΙΑΤΙ, ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ;

4.- Η τελευταία επισήμανση μας, αφορά τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Ενώ ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τα οποία μεταφέρονται στους ασφαλισμένους, π.χ. η μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει, τα Δ.Σ. τους με τις αποφάσεις που πήραν για «κούρεμα» των αποθεματικών τους τα οδηγούν στην κατάρρευση.

Οι αποφάσεις των Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΤΑΥΤΕΚΩ, θα οδηγήσουν τόσο τα αποθεματικά τους σε ομόλογα όσο και τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας (τα οποία θα «κουρευτούν» με απόφαση της Τράπεζας) σε μείωση ακόμη και 50%. Το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι να υπάρξει σύντομα νέο ασφαλιστικό με ακόμη πιο επαχθείς όρους για τους εργαζόμενους.

ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ Δ.Σ. ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΕΚΩ,
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;
ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ (ΟΠΩΣ Η ΑΔΕΔΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ κ.α.)
ΤΟYΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;


ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΗΣ ΣΕΚ
ΑΘΗΝΑ 08/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου