Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση των συναδέλφων στην ΣΤΑ.ΣΥ για την σημερινή 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με αίτημα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. 





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3/12, Προειδοποιητική Στάση Εργασίας
από 11:00 έως 15:00
και συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 11:30 π.μ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Oι εξελίξεις στο χώρο μας, αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο για το σύνολο των εργαζομένων, είναι καταιγιστικές.
Το νέο μνημόνιο φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις, οι οποίες τείνουν να γίνουν φιλοδωρήματα, καρατομεί τους μισθούς και τα ημερομίσθια και ανατρέπει ριζικά τις εργασιακές σχέσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Οι νέες μειώσεις μισθών, σε συνδυασμό με την έκρηξη της ανεργίας θα επιφέρουν για το 2012 σημαντικές απώλειες στο ασφαλιστικό σύστημα που θα ξεπεράσουν τα 9 δις ευρώ, με αποτέλεσμα την εκ νέου λήψη μέτρων μέσα από το άνοιγμα του Ασφαλιστικού τους επόμενους μήνες, σε βάρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και του ύψους των συντάξεων .
Το Εργατικό Δίκαιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις επανέρχεται στη δεκαετία του 1950, ενώ επέρχεται μια βίαιη ανατροπή και μείωση των βασικών κλιμακίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (ΕΓΣΣΕ), τα οποία θα συμπαρασύρουν το σύνολο των Συμβάσεων που θα ανανεωθούν, με μειώσεις που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το 50%. Την όλη κατάσταση θα επιδεινώσει και η κατάργηση σημαντικών επιδομάτων όπως προβλέπεται από το 2ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς Νόμους που ακολουθούν.
Για τις Συλλογικές Συμβάσεις που έχουν λήξει ή έχουν καταγγελθεί δίνεται τρίμηνο περιθώριο (μετενέργεια) για την υπογραφή νέων έως τις 14 Μαΐου 2012. Αν δεν υπο-γραφεί νέα σύμβαση έως τότε, διασώζεται μόνο ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα : παιδιών – όχι γάμου – σπουδών, θέσης ευθύνης, επικινδυνότητας και ωρίμανσης, εφόσον αυτά προβλέπονται στις Συλλογικές Συμβάσεις.

Με λίγα λόγια, βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων και των συνδικάτων να δεχτούν σοβαρές μειώσεις στους μισθούς και να συμφωνήσουν σε νέες Συλλογικές Ασιατικού τύπου. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό χωρίς προηγούμενο, ενώ από τις 14/2/2012 «παγώνουν» όλες οι αυξήσεις από ωριμάνσεις όπως τριετίες, πολυετίες (χρονοεπιδόματα). Τα κατωτέρα όρια μισθών και ημερομισθίων της ΕΓΣΣΕ μειώνονται κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών, κατά 32%.
Με τα νέα μέτρα έρχεται και η γενιά των 400 ευρώ, αφού οι νέοι κάτω των 25 ετών θα αμείβονται με 510 ευρώ μεικτές αποδοχές.
Από 14/2/2012 και εφεξής η προσφυγή στη Διαιτησία γίνεται μόνο με την σύμφωνη γνώμη και των δυο μερών (εργοδοτών και εργαζομένων) και περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά το βασικό μισθό ή το ημερομίσθιο. Δεν επιτρέπεται καμία άλλη ρύθμιση, ούτε διατήρηση κανονιστικών όρων προηγούμενων συμβάσεων.
Από τη ίδια ημερομηνία, όλες οι ευνοϊκές κανονιστικές ρυθμίσεις για την εργασιακή μας εξασφάλιση καταργούνται.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το τοπίο στις εργασιακές σχέσεις τείνει να γίνει εφιαλτικό. Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος μετακυλύει όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων. Πρόκειται ουσιαστικά για την αντεπανάσταση του κεφαλαίου, που έρχεται βίαια να ακυρώσει όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, του προηγούμενου αιώνα.
Κάθε μέρα ενισχύουν με νόμους, προεδρικά διατάγματα, πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου και κοινές υπουργικές αποφάσεις ( ΚΥΑ) την λεγόμενη «ευελιξία της εργασίας».
Θέλουν να γονατίσουν το λαό, να επιβάλουν καθεστώς γαλέρας στους τόπους δου-λειάς και να βάλουν στο χέρι το Δημόσιο πλούτο και όλες τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Για να τα πραγματοποιήσουν όλα αυτά επιστρατεύσουν όλα τα μέσα, τρομοκρατία, κρατική καταστολή, βία, εργοδοτικό συνδικαλισμό και ωμούς εκβιασμούς.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τη ΣΤΑΣΥ, δεν αποτελούμε την εξαίρεση αυτού του κανόνα. Επί δυο σχεδόν χρόνια είμαστε στο επίκεντρο αυτού του κυκλώνα των ανατροπών και της ισοπέδωσης των πάντων . Μετατάξεις, απολύσεις, εφεδρείες, μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνθέτουν το παζλ της πρωτοφανούς επίθεσης που δεχόμαστε.
Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Η Διοίκηση της Εταιρίας, με υπόδειξη του Υπουργείου, στα πλαίσια των διαπραγμα-τεύσεων της συλλογικής σύμβασης, μας κατέθεσε σχέδιο υπογραφής νέας ΕΣΣΕ, το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε είναι κοινό για τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΟΣΥ ΑΕ ( οδικές συγκοινωνίες ), στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουμε έως τις 14 Μαΐου.
Το βασικό περιεχόμενο της πρότασης που αφορά στα οικονομικά μεγέθη των μισθών, παραπέμπει στο ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του Δημοσίου, ενώ σε ορισμένα κλιμάκια υπολείπεται ακόμη και αυτού. Με λίγα λόγια, επανέρχεται το καθεστώς «Μαντέλη»!!!...
Αν εφαρμοστεί ως έχει η πρόταση της Διοίκησης, οι μειώσεις των μισθών σε ορισμένες περιπτώσεις σε σχέση με τους μισθούς της 31/10/2011 (πριν το ν. 4024) μπορεί να υπερβαίνει και το 65%!! Αν ληφθούν υπόψη και οι μειώσεις που έχουν προηγηθεί τον προηγούμενο χρόνο, αντιλαμβανόμαστε όλοι το αποτέλεσμα. Πρόκειται για εφιάλτη! Θέλουν να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, με τη δραματική συρρίκνωση τω μισθών μας και την κατάργηση όλων των θεσμικών ρυθμίσεων.
Πάνω στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς φορτώνουν επιπλέον χαράτσια, τη φοροληστεία και την πληρωμή όλων των κοινωνικών δαπανών και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω του περιορισμού και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας.
Η πρόταση της Διοίκησης της Εταιρείας για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, δε μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση.
Αντιπροτείναμε την άμεση υπογραφή νέας Ε.Σ.Σ.Ε. μέσω της παράτασης των υφιστά-μενων Σ.Σ.Ε. που ισχύουν μέχρι και σήμερα στους παλαιούς φορείς και παράλληλα την εκπόνηση σχεδίου ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης και για τους τρεις φορείς που αποτε-λούν την ΣΤΑΣΥ.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και οργανώνουμε την αντίδρασή μας ενά-ντια στην καρατόμηση των μισθολογικών και των θεσμικών κατακτήσεων που επιχειρείται μέσα από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Πραγματοποιούμε 4ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας από 11:00 έως 15:00 την Τετάρτη 28/3/12 και συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 11:30 π.μ. τα Σωματεία που υπογράφουμε την ανακοίνωση με εξαίρεση το ΣΕΛΜΑ που δε δύναται να συμμετέχει στη Στάση Εργασίας λόγω της εκδίκασης Αγωγής σε Δικαστήριο το οποίο όμως θα παρευρεθεί με αντιπροσωπεία στην αυριανή συγκέντρωση.
Στην συγκέντρωση θα παρευρεθούν και οι καθηγητές του Πάντειου Πανεπιστημίου κ.κ. Σάββας Ρομπόλης και Γιάννης Κουζής και οι δυο από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, για να ενημερώ-σουν για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Δεν πρέπει να λείψει κανείς
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Οι Διοικήσεις


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
-ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ Η.Σ.Α.Π.
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

27/3/ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου