Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΡΓΟΣΕ: αρχές καλοκαιριού η ηλεκτροκίνηση από Αθήνα εώς Τιθορέα

Άλλα 25 εκ ευρώ θα ξαναπληρώθούν- σε 2 χρόνια θα είναι έτοιμο !!! Φυσικά ευθύνες για την διάλυση δεν αποδόθηκαν ποτέ .....
Αρχές καλοκαιριού προγραμματίζεται δημοπράτηση για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αχαρνές-Τιθορέα. Πρόκειται για το τμήμα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές κλοπές από τα εναέρια καλώδια που απέτρεψαν τελικώς και τη χρήση του τμήματος με ηλεκτροκίνητα τρένα.


Το ύψος του προϋπολογισμού είναι περίπου 25.000.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης. Πριν λίγες μέρες το ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε την έγκριση της διακήρυξης του έργου και πλέον είναι θέμα 2-3 μηνών μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών.

Το παράδοξο είναι πως σε αυτό το τμήμα η ηλεκτροκίνηση έχει εγκατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά η αναβλητικότητα του ΟΣΕ να ηλεκτροδοτήσει το τμήμα έτσι ώστε να μην μπορούν να κλαπούν τμήματα των καλωδίων οδήγησε τελικά στην ανάγκη δημοπράτησης αυτού του έργου.

Το έργο έχει χαρακτηριστεί επίσης ειδικής φύσης γιατί τα προς ανάταξη τμήματα είναι διασκορπισμένα σε μεγάλο μήκος δικτύου και η αποκατάσταση λειτουργίας τους μετά την ανάταξη απαιτεί την λειτουργική σύνδεσή τους με ήδη υφιστάμενο τμήμα. Επιπλέον οι εργασίες πρέπει να γίνουν σε στενά χρονικά περιθώρια και στις περισσότερες περιπτώσεις σε νυκτερινές ώρες, πράγμα που απαιτεί αυξημένη και συντονιστική εμπειρία από τον ανάδοχο.

Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση, δοκιμές και θέση σε πλήρη και κανονική λειτουργία ενός ενιαίου και αυτοτελούς τηλεδιοικούμενου έργου ηλεκτροκίνησης εναλλασσομένου ρεύματος 25 kV/50 Hz μέσω εναέριας γραμμής επαφής ελαχίστης ταχύτητας 120 km/h (v?120km/h).


ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΘΟΡΕΑ
Ένα μεγάλο έργο που προετοιμάζει από πέρυσι η ΕΡΓΟΣΕ αλλά τελικά παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι είναι αυτό της ηλεκτροκίνησης του τμήματος Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός, μήκους 106χλμ. Οι πέντε από τις έξι εργολαβίες είναι σε φάση ολοκλήρωσης ενώ μία από τις εργολαβίες τελικά κρίθηκε έκπτωτη.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος καθυστέρησης καθώς αναγκαστικά το έργο θα περιλαμβάνει και τις όποιες εργασίες υποδομής έχουν απομείνει στο τμήμα των 106χλμ. Με αυτό τον τρόπο η εργολαβία γίνεται «σκούπα» και ο προϋπολογισμός της θα είναι ακόμα μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά είχε προβλεφθεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ υπάρχουν πιθανότητες το έργο αυτό να δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι που διανύουμε αρκεί να μην έχουμε καθυστερήσεις με τις εκλογές (αλλαγή ΔΣ δηλαδή). Όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο τότε θα είναι ηλεκτροκίνητο και με διπλές γραμμές όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη μειώνοντας το κόστος του ΟΣΕ σε σχέση με τα σημερινά πετρελαιοκίνητα τρένα αλλά και την χρονοαπόσταση που θα φτάσει σε 3 ώρες και 15 λεπτά για την απόσταση Θεσσαλονίκης-Αθήνας.

Πηγή:ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου