Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δήλωση Προέδρου ΔΑΚΕ κ Γεν. Γραμματέα Γ.Σ.Ε.Ε. Ν. Κιουτσούκη

Εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΔΑΚΕ Ι.Τ.-αν όχι όλους- αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση και την ανάγκη να πω ΕΥΓΕ και να ευχαριστήσω από καρδιάς τους βουλευτές, που παρ’ όλες τις πιέσεις παρέμειναν προσηλωμένοι στις θέσεις τους και καταψήφισαν ή δεν ψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο ΔΙΑΛΥΣΗΣ της κοινωνίας.



Κατά τον ίδιο τρόπο και έχοντας ηθική υποχρέωση απέναντι στα στελέχη, τα χιλιάδες μέλη της ΔΑΚΕ αλλά και τα εκατομμύρια των εργαζομένων, οφείλω να απαντήσω σ’ αυτούς που χρησιμοποιώντας τις κομματικές θέσεις, μας αποδίδουν με περισσή ευκολία τους χαρακτηρισμούς του “λαϊκιστή” ή “εύκολες φωνές του λαϊκισμού”, ή “ανεύθυνους”, ή “συντεχνίες” κ.λ.π.

Ναι κύριοι. Εαν είναι λαϊκισμός η υπεράσπιση του μισθού των 751 €, του 13ου και 14ου μισθού και του σεβασμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τα οποία δόθηκε ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ όπως μας είπατε, για να διατηρηθούν, ΝΑΙ είμαστε “λαϊκιστές”!!!

Εάν μας λέτε ότι είμαστε “ανεύθυνοι” που τολμήσαμε να αγωνισθούμε για να μην αναδιανεμηθούν 10 δις € από τους φτωχούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις τσέπες των εργοδοτών. Ναι είμαστε ανεύθυνοι!!!
Εάν μας χαρακτηρίζετε “ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ” γιατί τολμήσαμε να πούμε ότι η Κυβέρνηση του σωλήνα και ο “Δοτός” Πρωθυπουργός δεν έχουν καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να πάρουν αυτά τα μέτρα, ΝΑΙ είμαστε ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ!!! Συντεχνία φτωχών αλλά υπερήφανων Ελλήνων!!!

Εσείς όμως που είστε “Υπεύθυνοι” ρωτήσατε τον Λαό για να ψηφίσετε εναντίον του τα σκληρά αυτά μέτρα; Πώς είναι δυνατόν να ψηφίζετε μέτρα για εμάς χωρίς εμάς; Λέτε ότι προτιμήσατε την…αμφίβολη διάσωση της χώρας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι ταυτόχρονα σπρώξατε την ελληνική κοινωνία στην ΑΠΟΓΝΩΣΗ, τους πολίτες στη ΜΙΖΕΡΙΑ και τους φτωχούς εργαζόμενους στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Λέτε ότι λειτουργείτε ή θέλετε να λειτουργείτε συντεταγμένα, ενώ δεν δίνετε την δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν συντεταγμένα και προπάντων ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ασκώντας το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους; Τι ιδιάζουσα μορφή δημοκρατίας είναι αυτή που πιστεύετε;

Πώς μπορείτε όλοι εσείς που ψηφίσατε τα επαίσχυντα μνημόνια για την δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητας να υιοθετείτε λογικές του τύπου αφού στις γύρω από την Ελλάδα χώρες οι πολίτες έχουν ένα…πόδι, καλό είναι να κόψουμε και το ένα πόδι των Ελλήνων;

Εάν λοιπόν μας κατηγορείτε επειδή ζητήσαμε να διατηρηθούν τα ιερά και τα όσια για τα οποία αγωνίσθηκαν οι πατεράδες μας χαρακτηρίζοντας τους αγώνες μας “λαϊκισμό” και ανεύθυνη στάση, σας λέμε ότι έτσι θα συνεχίσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι με τα μνημόνια μετατρέψατε το ΔΟΓΜΑ του ΣΟΚ σε…ανάγκη και “στάση ευθύνης” για τους Έλληνες πολίτες!!!

Τρομοκρατείται ο κόσμος εδώ και δυο χρόνια με απειλές του τύπου ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ , ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ή ΤΑΝΚΣ, ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ και αυτό θεωρείται υπεύθυνη στάση;


Σας λυπάμαι κύριοι …Σας λυπάμαι ειλικρινά γιατί ποτέ δεν θα καταλάβετε τα προβλήματα της κοινωνίας .

Σας λυπάμαι ειλικρινά γιατί από τους γυάλινους πύργους που ζείτε, και τα πολυτελή γραφεία σας, δεν μπορείτε να αντικρίσετε πέρα από την χλιδή, τις ουρές στα συσσίτια, τους αστέγους, τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, τους νεόπτωχους και αυτούς που δίνουν τέλος στη ζωή τους γιατί πνίγονται από την θηλιά που τους βάλατε στο λαιμό .
Σας λυπάμαι αλλά δεν σας συγχωρώ !!!Άλλωστε δεν μπορώ να το πράξω γιατι δεν είμαι Θεός -όπως διεκδικεί να γίνει ο Υπουργός Οικονομικών- που πήρε στην…πλάτη του τη σωτηρία του λαού!!!

Περισσότερο όμως απ΄ όλα λυπάμαι τα παιδιά μας, που έχασαν κάθε ελπίδα, καταστράφηκαν τα όνειρά τους και το μέλλον τους με…την δική σας ψήφο…

Εύχομαι και ελπίζω ο Πρόεδρος της Παράταξης να βάλει φρένο σε τέτοιου είδους εμπρηστικές γραπτές δηλώσεις που οδηγούν στα άκρα το ήδη τεταμένο κλίμα.

Αλλιώς όσοι νομίζουν ότι αποτελούν τον…ομφαλό της γης και έχουν ολοκληρώσει το…”θεάρεστο” έργο τους θα παίρνουν πάντα απάντηση!!!

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω παρα…

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ και ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!!!

Αθήνα, 1η Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου