Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΝΟΜΙΜΗ η απεργία των Ηλεκτροδηγών στην ΣΤΑ.ΣΥ!

Τα ελληνικά δικαστήρια επιτέλους πέρνουν την απόφαση να γκρεμίσουν το συνονθύλευμα των αντεργατικών και αντισυνταγματικών Νόμων της παράνομα διορισμένης Κυβέρνησης Παπαδήμου(ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) και να κόψουν τον τσαμπουκά σε Διοικήσεις που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ΑΠΕΡΙΨΕ την  αγωγή της Εταιρείας (ΣΤΑ.ΣΥ) κατά των σωματείων ηλεκτροδηγών.
Οι συνάδελφοι μας στείλανε πριν από λίγο την ανακοίνωση τους και την δημοσιεύουμε!
Συγχαρητήρια από εμάς και καλή δύναμη στην συνέχεια του αγώνα τους.Θυμίζουμε ότι η χτεσινή κινητοποίηση αφορούσε την Υπογραφή ΣΣΕ απο τα σωματεία των ηλεκτροδηγών.
Διαβάστε την ανακοίνωση των σωματείων.>
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.
(ΑΜΕΛ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ)

02/03/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι


Σας ανακοινώνουμε ότι η αγωγή της Εταιρείας κατά των Σωματείων των Ηλεκτροδηγών (ΣΤΑΣΥ) για την 24ωρη Απεργία της 01ης Μάρτη 2012 που εκδικάστηκε σήμερα στις 13:00 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ!!!!

Με λίγα λόγια, η κινητοποίηση δεν κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική!

Η Διοίκηση, θέλησε να προκαλέσει ένα δεδικασμένο το οποίο θα δημιουργούσε ένα κακό προηγούμενο. Δηλαδή, προσπάθησε να ποινικοποιήσει και να απορρίψει κάθε μελλοντική διεκδίκηση, προσπαθώντας να αποτρέψει και να καταστείλει κάθε συλλογικό αγωνιστικό σκοπό, αποκλείοντας τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών από την υπογραφή ΣΣΕ.
Θεωρούμε ότι αυτή η δικαίωση – νίκη των εργαζομένων, μας δίνει επιπλέον δύναμη και ώθηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αποτρέψουμε τις ισοπεδωτικές πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει η Διοίκηση σε συνεργασία με τους «εγχώριους» υποτελείς της που είναι γνωστοί σε όλους αφού δίνουν τα πάντα για λίγα λεπτά δημοσιότητας…!



ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου