Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Νέος Κανονισμός Εργασίας σε ΦΕΚ

Και πάλι το στέκι Αποκαλύπτει πρώτο....

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος Κανονισμός Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο κ. Βορίδης δυστυχώς ΔΕΝ τήρησε τον λόγο του και ΔΕΝ κάλεσε την ΠΕΠΕ για να συζητήσει τα θέματα με τα περιφερειακά μηχανοστάσια.
Διαβάστε τον νέο κανονισμό στο http://goo.gl/0g1oz
Ρεπό από 00.00 έως 24.00 , απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους , κατάργηση γραφείων Δράμας , Βόλου , Πάτρας και άλλα πολλά .Επιστροφή στον μεσαίωνα , ολοκλήρωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ με συν-υπογραφή ΝΔ μέσω του κ. Βορίδη.

5 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ανακαλυψαται την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟ προσχεδιο ειναι μαζι με το νομοσχεδιο τον.περι εξυγυιανσιας του Ο.Σ.Ε Υ.Μ.Ε ΡΕΠΑΣ ΕΣΥ ΚΩΣΤΑ ησουν στο θεωρειο της βουλης που ειπε ¨¨ ΥΠΟΥΡΓΟΣ διαπραγατευεται τον ΝΟΜΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    {3911)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οφείλουμε μια απάντηση.(για ακόμα μια φορά).
      Ο Κανονισμός εργασίας εγκρίθηκε απο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Ιούνιο (14/06)του 2011 , ο 3911 ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε τον Μάρτη του 2011 ενώ και ο 3891 ψηφίστηκε τον Νοέμβρη του 2010!
      Εδώ η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Κανονισμό.
      http://goo.gl/LEh6K
      Είναι λοιπόν άστοχο το ειρωνικό σχόλιο περί Ακρόπολης κτλπ.
      Για αυτό και γράψαμε ότι ολοκληρώθηκε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ με συνυπογραφή ΝΔ .Μάλλον δεν διαβάζεται καν ορισμένοι τι γράφουμε.
      Και φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι οι κανονισμοί συντάχθηκαν απο εταιρεία που έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια στο ΥΜΕ το θέμα της εξυγίανσης του σιδηροδρόμου.
      Δεν είναι χρήσιμο(πολύ περισότερο είναι ανακριβές) λοιπόν και δεν καταλαβαίνουμε το τσιτάτο του Πέτρου.(περί Ακρόπολης κτλπ)
      Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά- που σκόπιμα -ο Πέτρος το κάνει θα το ξαναπούμε.
      Μην μπλέκεται τον χώρο με άλλες σκοπιμότητες.
      Αρκετά ακούγαμε καθημερινά (μέχρι πρόσφατα , τώρα ευτυχώς έχει εξαφανιστεί μετά το τραγικό τελευταίο λάθος του )απο τον δήθεν ανώνυμο ASTASIAT.
      Μην μας αναγκάσετε να αναφερθούμε σε πράγματα που δεν θέλουμε.

      Διαγραφή
  2. Τελικά η αλαζονεία και η έπαρση δεν έχουν όριο.

    Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Πέτρος κατηγορεί ότι ανακάλυψε το στέκι την Ακρόπολη.
    Έθιξε το στέκι τον Υπουργό του, του οποίου τις συνεντεύξεις έχουμε διαβάσει σχεδόν όλες στους τοίχους του ΜΑΙ.(Αφισοκολλητές έχει άραγε στο μηχανοστάσιο ;).

    Η πραγματικότητα είναι ότι οι μάσκες πέσαν.Η πολιτική αυτή έχει συνέχεια και συνέπεια σε βάρος των εργαζομένων.Δεν ανατρέπεται με την αλλαγή προσώπων.

    Υπό αυτή την έννοια και για να πούμε και κάτι χρήσιμο, να συνεδριάσει άμεσα η ΠΕΠΕ.Κανείς συνάδελφος να μην μετακινηθεί από την έδρα του (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).Ανατροπή των κανονισμών και του Οργανογράμματος.Ανάδειξη του εγκλήματος που συντελείται σε βάρος της περιφερειακής ανάπτυξης.(αν είναι να μαζευτούμε όλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουμε στις πόλεις - κράτη ).

    Προτείνετε λύσεις.Όχι μικροπολιτική και τσιτάτα.

    Συνδικαλιστές είμαστε, ο κόσμος περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ !!!

    Η βάρκα μπάζει νερά κ αντί να προσπαθούμε να βουλώσουμε τις τρύπες ,αντί να δούμε ποιος τρύπησε την βάρκα ,αντί με περισυλλογή να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας ,αντί στην ύστατη στιγμή να συγκλίνουμε ,αντί να δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα και να σχεδιάσουμε μια νέα πολιτική για το κάλο όλων μας , υπάρχουν και μερικοί που στις βαρδαμάνες θα βάζαν τις κομματικές σημαίες ,που στις μηχανές θα κόλλαγαν αφίσες με τα πρόσωπα των αγαπημένων τους πολιτικών , όπως άλλες εποχές.

    Ακόμη και τώρα δεν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την επιστροφή στην συναδέλφωση;Δεν καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικοί των δυο αδελφικών πλέον κομμάτων έχουν άλλες προτεραιότητες ;

    Αν δεν το βλέπουμε εθελοτυφλούμε και έχουμε άλλους σκοπούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή