Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τρέχουν και δεν φτάνουν με τις αποζημιώσεις εκτός έδρας!

Όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποδάρια λέγαν οι σοφοί προγονοί μας.
Αυτό ισχύει και για τους φωστήρες που σκέφτηκαν επεδίωξαν λυσαλέα και κατάφεραν τελικά  να καταργήσουν τον ΚΔΑ, εξισώνοντας μισθολογικά  τους μηχανοδηγούς με τους υπαλλήλους γραφείου(τους οποίους σεβόμαστε και τιμούμε- αλλού είναι η στοχευσή μας).
Τώρα απλά τρέχουν και δεν φτάνουν προσπαθώντας να καταλάβουν την κεραμίδα που τους βρήκε με τα εκτός έδρας !!!!! (παρεπιμπτόντως στον ΟΣΕ η εγκύκλιος ήδη εφαρμοζόταν απο ότι έχουμε μάθει ....)

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας προσεκτικά την εγκύκλιο με θέμα "Νέο πλαίσιο μετακινήσεων εντός και εκτός έδρας" διαπιστώνω τα εξής:

    Στην τελευταία παράγραφο του κειμένου, που αναφέρεται στην ημερήσια αποζημίωση και με αριθμό 4, αναφέρει ότι "κάθε άλλη διάταξη που ίσχυε μέχρι σήμερα καταργείται".

    Και εδώ γεννάται το εξής ερώτημα:

    Ενδέχεται αυτό να σημαίνει την κατάργηση των προβλεπομένων από το άρθρο 12 με θέμα "Αποζημίωση Μηχανοδήγησης" (5100χλμ= 75Ε, 6100χλμ= 150Ε);

    Μήπως προκαλέσει τον αποκλεισμό των υπηρεσιών σε όλα τα γραφεία, όπου οι υπηρεσίες που εκτελούν οι συνάδελφοι μηχ/γοί και βοηθοί που δεν ξεπερνούν τα 40χλμ απομάκρυνσης από την έδρα, ελοχεύοντας τον κίνδυνο της μη καταβολής των προβλεπομένων ποσών για την εργασία αυτη (ελιγμοί και εφεδρείες);
    Σημειωτέον, στις μεγάλες έδρες οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν λόγω υπηρεσιακών αναγκών, περίπου σε ποσοστό το 20% των υπηρεσιών.

    Αυτά ενδεικτικά και ενδεχομένος και άλλα που θα παρουσιαστούν από την ερμηνία της εγκυκλίου, οφείλει η ΠΕΠΕ να τα εξετάσει άμεσα.

    Υ.Γ. Ας σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία σχετικά με το ύψος πιθανών αναδρομικών αποζημιώσεων που τάζουν ορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή