Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Γραμματείας ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δυστυχώς για τρίτη εν συνεχεία χρονιά οι σιδηροδρομικοί (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας) βάλλονται και λασπολογούνται από τους ανίκανους και ανάλγητους, πολιτικούς των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.


Έχουν περάσει τέσσερις μήνες και διανύουμε τον 5ο μήνα που οι Διοικήσεις του Ομίλου ΟΣΕ κατήργησαν μονομερώς αθετώντας τις υπογραφές τους τη ΣΣΕ 2011. Αποφάσισαν καθότι νομότυποι (όταν θέλουν) να μισθοδοτούνται οι σιδηροδρομικοί με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ν.4024 άρθρο 31.
Για τρεις μήνες οι ανίκανοι και ανίδεοι δεν μπορούσαν να καταλήξουν στον τρόπο εφαρμογής του άρθρου 31, με συνέπεια να τρέχει η μισθοδοσία με διαφορετικούς τρόπους, και να αναστατώνουν και να βυθίζουν ακόμα περισσότερο τον οικονομικό και οικογενειακό προγραμματισμό των σιδηροδρομικών.
Αγνοώντας παντελώς δε ότι στις 31-12-2011 πέρασε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπου δύναται οι σιδηροδρομικοί να εξαιρεθούν από το πλαφόν του ν.4024 των 1900 €, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος μισθοδοσίας θα είναι στο 65% του συνόλου των αποδοχών της 31-12-2009 με τις απώλειες από τους επαίσχυντους νόμους ΠΑΣΟΚ να είναι στο 35%.
Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να εκδοθεί ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, που θα επιτρέψει να εξαιρείται Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΣΕ.
Συγχρόνως, με τις αμφιταλαντεύσεις των Διοικήσεων στον τρόπο μισθοδοσίας, η Π.Ο.Σ. με τη λήξη της σύμβασης στις 31-12-2011 συναντήθηκε μαζί τους και τους κατέθεσε πρόταση Σ.Σ.Ε. για το 2012 όπου παράγει το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Σ.Σ.Ε, και σύμφωνα πάντα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Εν τούτοις, οι απαντήσεις που εισπράτταμε στις συναντήσεις ήταν ότι έπρεπε να κινηθούμε στην κατεύθυνση να εκδοθεί ΚΥΑ. Η Π.Ο.Σ. κινήθηκε και κινείται ακόμα και σήμερα σε έναν αγώνα δρόμου για να πείσει τους αρμόδιους Υπουργούς ότι πρέπει να υπογράψουμε Σ.Σ.Ε., υπογράφοντας από τη μεριά τους την ΚΥΑ.
Πέρασε ένας μήνας που ο κ.ΒΟΡΙΔΗΣ συμφώνησε και υπέγραψε την εν λόγω ΚΥΑ, συναντήσαμε την άρνηση του κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και συνεχίζει να αρνείται ο κ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ. Αρνούνται γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να εξαιρέσουν από τον ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και κάποιες ειδικότητες.
Συνεχίζουν οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να θέλουν να διαχωρίσουν τους σιδηροδρομικούς σε πατρίκιους και πληβείους.
Συνεχίζουν να θέλουν να επιβάλλουν την κατήφεια και τη φτώχεια, την ανέχεια για τους σιδηροδρομικούς και το μαύρο και γκρίζο για το σιδηρόδρομο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ-Σ με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει απέναντι στους σιδηροδρομικούς μπήκε στη διαδικασία της έκδοσης την ΚΥΑ, αλλά και της υπογραφής της Σ.Σ.Ε. του 2012, γιατί πιστεύει ότι έτσι διαφυλάττει το εισόδημα των σιδηροδρομικών απέναντι στη λαίλαπα που περνούν οι εργαζόμενοι της χώρας τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Δυστυχώς όμως, ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα που πρόκειται να κλείσει η Βουλή και να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές, διαφαίνεται ότι μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων.
Με νεότερη ανακοίνωσή μας, θα σας ενημερώσουμε για ότι προκύψει αλλά και για όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας ταλανίζουν σαν σιδηροδρομικούς.
Με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών που διανύουμε ευχόμαστε
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους τους Σιδηροδρομικούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου