Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ελεγκτής φώναξε "Εγέρθητω" στους επιβάτες! Ακούστε τι λέει ο Α. Κομίνης

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το περιστατικό που συνέβη σε τρόλεϊ , όταν ελεγκτής φώναξε "Εγέρθητω" στους επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους και μια δημοσιογράφος από την εφημερίδα "Το Βήμα"....





Την επίθεση καταδικάζουν απερίφραστα οι συνδικαλιστές.

'Όλα ξεκίνησαν όταν μπήκε ένας ελεγκτής στο τρόλεϊ της γραμμής 13 στην Ακαδημίας. Δυο νεαροί από το Μπαγκλαντές είχαν μπει στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο και δεν πρόλαβαν ούτε να ακυρώσουν τα εισιτήρια που τους προσέφεραν δύο κυρίες, καθώς το ακυρωτικό μηχάνημα κλείνει με την είσοδο του ελεγκτή.

Ο ελεγκτής, απευθύνεται κατευθείαν στους δύο αλλοδαπούς και υψηλούς τόνους τους λέει: "Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα". Στη συνέχεια, αρχίζει να τους σπρώχνει προς τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ από το βάθος όπου βρίσκονταν.

Δύο γυναίκες που επέβαιναν στο τρόλεϊ επιπλήττουν τον ελεγκτή για τη συμπεριφορά του, ενώ στη στάση απέναντι από τη βουλή κατεβαίνει όλοι, ο ελεγκτής, οι αλλοδαποί και οι δύο γυναίκες.

Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται δίπλα στο σημείο, κάνουν παρατήρηση στον ελεγκτή, ότι δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει χέρι πάνω σε κανέναν επιβάτη και να μιλά με αυτόν τον τρόπο, όμως εκείνος επιμένει: "Eγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω".

Επειτα από μια λογομαχία τουλάχιστον 10 λεπτών, όπου ο ελεγκτής συνέχιζε να εκθειάζει τον φασισμό και αφού είχε αρχίσει να αντιδρά κόσμος που μαζεύτηκε στο σημείο, το επεισόδιο έληξε.

Οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ επιβεβαιώνουν και καταδικάζουν την συμπεριφορά του ελεγκτή που φώναξε σε μετανάστες επιβάτες "εγέρθητω ρε, εδώ είναι Ελλάδα"

Ακούστε τι λέει για το περιστατικό ο πρώην πρόεδρος της ΕΘΕΛ και νυν μέλος Δ.Σ της ΓΣΕΕ, Αλέξανδρος Κομίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου