Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ποιον κοροϊδεύουν ;;;(Νέα Έλξη = Παλιά ΔΑΚΕ )

*mail του συναδέλφου Γενιδούνια Κ.
Αριστερά η διακήρυξη της ΔΑΚΕ το 2009 ...Οποιαδήποτε ομοιότητα με την σημερινή  της Νέας Έλξης είναι συμπτωματική!
Δυστυχώς οι συνάδελφοι δεν είχαν ούτε την διάθεση  να αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ !!!Το ίδιο desiro στον ίδιο σταθμό ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και εγκλωβισμένο , μαζί με την έλξη που συγκεκριμένα πρόσωπα κρατούν αιχμάλωτη 30 χρόνια ! AΝΤΙ να μας πουν ΓΙΑΤΙ δεν έχει υπογραφεί ακόμα η Κ.Υ.Α. με περίσσιο θράσος προσπαθούν να παραπλανήσουν τους μηχανοδηγούς !

Για να καταλάβουν όλοι το μέγεθος της κοροϊδίας , αποστέλλω το οπισθόφυλλο της διακήρυξης του 2009 και  την ακριβώς ίδια διακήρυξη του 2006 !  >


Η ίδια ακριβώς διακήρυξη , οι ίδιες ακριβώς θέσεις με το 2009 και 2006  ! 

Τα ίδια ακριβώς πρόσωπα με μάσκα τον τίτλο Νέα Έλξη για να καλύψουν τον πολιτικό φορέα που πιστά υπηρετούν ! (και που μέχρι την 6η Μαϊού προπαγάνδιζαν με πάθος σαν σωτήρα καλώντας τους μηχανοδηγούς στις 26 Απρίλη σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού με θέμα τις Εθνικές  εκλογές του 2012 !).
Το σύνθημα μάλλον θα ήταν και τότε το ίδιο .Το Μάη κρίνεται η τύχη σου..
Η μόνη τύχη που κρίθηκε ήατν όμως η τύχη της ΔΑΚΕ που στις 6 Μάη και ώρα 19.00 με τα  exit poll πέρασε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!




Τώρα όντως ξέρετε την αλήθεια !!!!!



Για ποια συνέπεια , σταθερότητα και σύνθεση απόψεων μιλάνε οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - Νέας Έλξης ;(βλέποντας τον ψήφο να μπαίνει στην κάλπη ΜΟΝΟ το όνομα στο ψηφοδέλτιο αλλάζει ! ).












Η διακήρυξη του 2006 και εδώ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ !



Αυτή και αν είναι συνέπεια και σταθερότητα !

Απλά τότε το desiro δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει παρά το ότι είχαν χιλιοπληρωθεί τα έργα και έβαλαν φώτο από δίκτυο του εξωτερικού !

Όσον αφορά τα αιτήματα της διακήρυξης ΑΚΟΜΑ δεν έχει υπάρξει απάντηση από κανένα από τους υπεύθυνους των παρατάξεων ΠΑΣΚ -(Δημοκρατική Συμπαράταξη ), ΔΑΚΕ (Νέα Έλξη) για το γιατί ΔΕΝ υπογράφηκε Κ.Υ.Α. για την εξαίρεση των μηχανοδηγών !

Απο την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Πάτρα το ερώτημα ήταν το ίδιο αλλά η απάντηση .....
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΤΑΝ γιατί γνωρίζουν το μέγεθος της ευθύνης τους και επέλεγαν με την συνοδεία τους να λασπολογούν για να αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις .


 Επ ευκαιρία μιας και αίτημα της ΔΑΚΕ είναι και το νέο blog της ΠΕΠΕ , σαν υπεύθυνος διαχείρισης του blog των μηχανοδηγών , δηλώνω ότι ακόμα περιμένουμε τον εμπειρογνώμονα που θα έστελνε ο Γ. Γραμματέας της ΠΕΠΕ για να αποδείξει ποιος είναι ο  υβριστής με το ψευδώνυμο ASTASIAT.
Γιατί με αυτές τις τακτικές προσπάθησαν να απαξιώσουν το blog των μηχανοδηγών , το στέκι της έλξης , ορισμένοι ημιμαθείς, γνωστοί σε εμάς .

 Όχι μόνο απέτυχαν ,αλλά καθημερινά αποδεικνύουν ότι αντιπροσωπεύουν ένα σύστημα που  βάζοντας το στα πόδια , προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί για ιδιοτελείς σκοπούς.
 

Γενιδούνιας Κώστας
Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Π.Ε.

11 σχόλια:

  1. Καλή η προσπάθεια απαξίωσης, αλλά όπως και οι προηγούμενες θα πέσουν στο κενό.
    Για άλλη μια φορά κοιτάς το δέντρο και όχι το δάσος.
    Πολλές παρατηρήσεις για τις φωτογραφίες, αλλά καμία για τις εξαγγελίες.
    Άραγε είναι πιο σημαντικές οι φωτογραφίες για εσάς;
    Γιατί για εμάς σημασία έχουν ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.
    ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Βοηθός Μηχα/γού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο ,

    Ο θυμόσοφος λαός μας λέει μια εικόνα = χίλιες λέξεις.

    Το μόνο που με στεναχωρεί είναι η έλλειψη της δικιάς σας προσπάθειας για κάποια καινοτομία σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα μιας και υποτίθεται ότι εκπροσωπείς το νέο που δοκιμάζεται συνεργαζόμενο με το παλιό.
    Την δοκιμασμένη τακτική όμως που ανήκει στο παρελθόν, -μαζί με τους εκπροσώπους της -και είχε μέχρι χτες αποτελέσματα , είτε δεν σε άφησαν είτε δεν μπόρεσες να την πας παραπέρα πόσο μάλλον να τολμήσεις να την αλλάξεις.
    Και αυτό φάνηκε και στην περιοδεία .

    Οσον αφορά το mail που έστειλα και δημοσιεύτηκε , ένα έιναι το νόημα .

    Τώρα οι μηχανοδηγοί ξέρουν την αλήθεια για την Νέα Έλξη.

    Να ξέρεις τέλος ότι καμιά προσπάθεια δεν πέφτει στο κενό παρά μόνο αυτή που δεν γίνεται .Τίποτα δεν πάει χαμένο που λέει και ο ποιητής .
    Και στο κυριότερο πρόβλημα της σειράς σου , που ήταν η εκπαίδευση μπορώ να πω ότι δεν κατέβαλες καμία προσπάθεια έστω και για να ενεργοποιήσεις ή και να συσπειρώσεις τους συναδέλφους για να κοιτάξουν το πρόβλημα σας.
    Αντίθετα πολλά λόγια , ακόμη περισότερη-παραταξιακή- γκρίνια και καμιά ουσία.
    Θα μπορούσες πολύ καλύτερα γιατί δίπλα σου ήταν αυτοί που θέλαν και προσπάθησαν να σε βοηθήσουν αλλά παρασυρόμενος απο το κομματικό σου πάθος (μέχρι πρότινος τουλάχιστο ...) τους αγνοούσες.

    Μάλλον δεν θέλεις , ελπίζω ειλικρινά να μην φταίει το ότι δεν σε αφήνουν.....

    Καλή επιτυχία και σε εσένα και στην Νέα Έλξη - ΔΑΚΕ όπως και σε όλες τις παρατάξεις .

    Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών των μηχανοδηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοιου είδους αναρτήσεις, είναι η δικαίωση των όσων αναφέρθηκαν στην περιοδεία. Αναρωτιέμαι, σε τι βοήθησε την αντικειμενικη ενημέρωση των μηχανοδηγων το παραπάνω "mail"; Το στέκι" έδωσε για άλλη μια φορα το στίγμα του στην υποκειμενικοτητα και την παραπληροφόρηση. Εύγε για το νέο ήθος που ευαγγελίζεστε...και εις ανώτερα! Θυμηθείτε όμως πως αυτο που χαρακτηρίζει κάποιον είναι οι πράξεις του κι οχι τα ξύλινα τα λόγια τα μεγάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παύλο Θανασιά ,

    η ανάρτηση αφορά mail απο συνάδελφο, ΔΕΝ έγινε απο το στέκι.

    Όσον αφορά την παραπληροφόρηση και την υποκειμενικότητα την αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων και των αναγνωστών που δόξα τω Θεώ καθημερινά αυξάνονται.
    Γνωρίζουμε τις απόψεις που εξέφρασες για το blog των μηχανοδηγών , το στέκι της έλξης , στις συνελεύσεις - λες και αυτό θέλαν να ακούσουν - και λυπούμαστε για αυτές...

    Ωστόσο περιμένουμε με ενδιαφέρον τον εμπειρογνώμονα που συμβουλεύτηκε η παράταξη της Νέας Έλξης και που θα αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που προσπάθησαν να απαξιώσουν τον χώρο με βρώμικα υπονοούμενα και σχόλια.(ASTASIAT).

    Μέχρι τότε σιωπή για το ήθος και προσοχή στους κωδικούς εισόδου στο google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη οι διαχείρηση του blog θεώρησε εποικοδομητικό το mail και το δημοσίευσε. Τα υπόλοιπα δεν χρίζουν σχολιασμού, καθως αποτελούν υποκειμενικες αερολογίες και δεν με αγγίζουν προσωπικά. Ως προς το ήθος, ας σωπάσουν καλυτερα εκείνοι που απειλούν καθ' εξην τους συναδέλφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστα,
    μετά από την προσπάθεια απαξίωσης της παράταξης περνάς στην προσωπική απαξίωση.

    Δεν νομίζω ουδέποτε να παρουσιάστηκα σαν "αρχηγός" της σειράς μου, γιατί αυτό προσπαθείς και τώρα αλλά το ίδιο έκανες και στις συνελεύσεις.

    Τις ευθύνες που έχεις και εσύ σαν μέλος του σωματείου και της πληοψηφείσας παράταξης, στο θέμα της εκπαίδευσεις μην προσπαθείς να μεταβιβάσεις σε άλλους.
    Εκτός αν δεν έχουμε σωματείο να μας εκπροσωπεί ώστε να αναλλάβει να προχωρήσει η εκπαίδευση.Εάν πρέπει να κινηθούμε εντελώς μόνοι μας.

    Μήπως φταίμε εμείς που σταμάτησε η εκπαίδευση;
    Ή καλύτερα εγώ αν σε βολεύει;

    Το να μεταβιβάζεις ευθύνες δεν σε απαλλάσει από τις δικιές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω

    Μας πειράζει που βλέπουμε την ίδια προγραμματική διακήρυξη με άλλο όνομα ή ότι άλλαξε τα ρούχα ο Μανωλιός και τα έβαλε αλλιώς ;

    Μας πειράζει ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα καινούργιο ;

    Μας πειράζει γιατί όπως λένε οι Κινέζοι μια εικόνα χίλιες λέξεις ;

    Μας πειράζει η προχειρότητα που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα ;

    Μακάρι κάθε συνδυασμός να έβγαζε καινούργιες αφίσες ,να χει να πει κάτι διαφορετικό ,μακάρι να μπουν στο στέκι .
    Αλλά πάλι βλέπω ότι δεν κινούνται στο ίδιο μοτίβο μόνο οι διακήρυξη της Νέας Έλξης αλλά και τα νέα πρόσωπα που την εκπροσωπούν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το είχα δει τυπωμένο στο Ρέντη. Το ντεζιρο πάντως μόλις είχε φτάσει από Θεσσαλονίκη... Πρώτες μέρες κυκλοφορία στα Βόρεια... Και φυσικά η φωτό παρμένη από εμένα χωρίς καμία άδεια... Και στη νέα αφήσα η ίδια φωτογραφία πειραγμένη κιόλας... Τα νεύρα μου... !@#$%^&

      Διαγραφή
  8. Είναι δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι που είναι ταυτισμένοι με το σύστημα τα τελευταία χρόνια ότι, 1) η ΣΥΝΕΠΕΙΑ –που αναγράφεται στην κάλπη της διακήρυξης της Νέας Έλξης- είναι έννοια διαχρονική και 2) τη σημειολογία του φωτογραφικού υλικού, όπου το σταματημένο Desiro, τονίζει το τέλμα της τελευταίας 3ετιας σε όλα τα επίπεδα.
    Στασιμότητα συνδικαλιστική, αλλά κι επιπλέον εγκατάλειψη των έργων υποδομής κι επιδομής -με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΣΣ Κατερίνης-. Επιπρόσθετα, η φωτογραφία της Η/Α τονίζει την απαξίωση του πιο σύγχρονου τροχαίου υλικού, που ενώ έπρεπε να επιχειρεί σε όλο το δίκτυο, λειτούργει σε ένα μικρό κομμάτι του και μάλιστα με περιορισμένη ταχύτητα –εξέλιξη που μας γυρίζει 25 χρόνια πίσω-.
    Εάν ο συνάδελφος Γενιδούνιας δεν ήταν τόσο πλήρως ομογενοποιημένος με την κομματική σκοπιμότητα, αλλά υπηρετούσε πραγματικά τον ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟ, δεν θα ήταν και σε αυτό το θέμα τόσο επιπόλαιος και ανεύθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Βασίλη ,

    επειδή πάντα χαιρόμαστε να βλέπουμε τις απόψεις και τα σχόλια σου στο στέκι και επειδή αναφέρθηκες σε συνέλευση σε περιφερειακό μηχανοστάσιο σε εμάς , προσπαθώντας να πείσεις ότι εμείς αναρτήσαμε σχόλιο σου με το ψευδώνυμο ASTASIAT , θα σε παρακαλούσαμε για άλλη μια φορά να πραγματοποιήσεις την δέσμευση που έδωσες τότε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας εμπειρογνώμονας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

    Έχουν περάσει 20 μέρες από τότε , δεν έχει έρθει κανείς σε επαφή μαζί μας και δηλώνουμε βαθύτατα θιγμένοι γιατί όσα ειπώθηκαν σε βάρος του χώρου , δεν ειπώθηκαν από οποιονδήποτε συνάδελφο αλλά από το Γενικό Γραμματέα της ΠΕΠΕ .

    Σε καλούμε για άλλη μια φορά , ή να ανακαλέσεις δημόσια, ή να στείλεις επιτέλους τον εμπειρογνώμονα που ρώτησες να του παρέχουμε οποιαδήποτε διευκόλυνση και να αποκαλυφθεί η αλήθεια .
    Γιατί ορισμένα πράγματα δεν τα διαπραγματευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι φωτωγραφιες των διακηρυξεων ειναι καθαρα ελληνικες βλεποντας την πραγματικοτητα μιας συνεχειας της εξεληξεις του σιδηροδρομου αλλα ΔΕΝ στεκεστε στην ουσια των προτασεων,των θεσεων,των αποψεων,των διακηρυξεων που επισημενουν τις θεσεις του κλαδου και μεταφερετε την μικροπολιτικη-παραφιλολογιας οτι οι πραξεις σας δεν ηταν ποτε καλυτερες απο τα λογια σας ΄΄Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή