Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δολιοφθορά ! Κλέψανε 8 τόνους απο αντίβαρα στον Προαστιακό Αθηνών !

Και όμως δεν είναι ψέμματα.
8 τόνοι από αντίβαρα που κρατούν την Γραμμή επαφής (καλώδια ηλεκτροκίνησης ) λείπουν από την θέση τους .
Η δολιοφθορά αποκαλύφθηκε σήμερα όταν και διαπιστώθηκε ότι η γραμμή επαφής έχει κάνει κοιλιά Το σημείο στο οποίο έγινε η δολιοφθορά είναι κοντά στο Θριάσιο και ζημιά έχει γίνει και στα 2 ρεύματα (άνοδος - κάθοδος ) κυκλοφορίας στο χλμ σημείο 27 -30 χλμ!!!
Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για το αν πρόκειται για οργανωμένη ενέργεια δολιοφθοράς που θα έχει στόχο τον ίδιο τον Οργανισμό.Οι μέρες είναι πονηρές και τα βρώμικα τελευταία δημοσιεύματα μας βάζουν σε πολλές σκέψεις .


Αλλάζει αύριο και η κυκλοφορία στον Προαστιακό , καθώς θα υπάρξει μετεπιβίβαση από Λιόσια μέχρι Μαγούλα με railbus και συνέχεια με desiro για Κιάτο ή Αεροδρόμιο , ενώ τα συνεργεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν την δολιοφθορά.Δεδομένο θεωρείται ότι η αποκατάσταση θα διαρκέσει παραπάνω απο 24 ώρες .
Αν δεν πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια πρόκλησης συμβάντος θεωρούμε ότι  στόχος των δραστών  ήταν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης καθώς αν δεν γινόταν αντιληπτό το φαινόμενο αυτά θα κρέμαγαν και οι επιτήδειοι θα μπορούσαν να τα κλέψουν.(για το φαινόμενο έχουμε κάνει λόγο επανειλημμένα- ένα φαινόμενο που κοστίζει εκατομμύρια στον Οργανισμό  ).

Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία,  ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι το μέχρι πότε θα αφήνεται η Υποδομή του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος απροστάτευτη στις ορέξεις του κάθε επιτήδειου.
Να υπενθυμίσουμε ότι στον Προαστιακό Αθηνών δεν έχει μείνει μέτρο απο καλώδιο χαλκού για τα φωτοσήματα αφού εκλάπησαν όλα τα τελευταία χρόνια .

Το προσωπικό έλξης  αλλά και όλοι οι σιδηροδρομικοί ας έχουν τις μέρες αυτές τα μάτια τους 14 καθώς μετά και την χτεσινή επίθεση από τα ΜΜΕ , είναι αντιληπτό ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί στόχο για τα λαμόγια και αρπακτικά του συστήματος .(το λέμε ευγενικά).


Θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο. 

1 σχόλιο: