Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εξώδικο ΠΟΣ κατά Αδέσμευτου Τύπου για τα χτεσινά δημοσιεύματα

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΑΤΑ

Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής (Θησέως 218), ιδιοκτήτρια της Εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Εκδότη και Διευθυντή κ. Δημήτρη Ρίζο.
--------------
Στο φύλλο της 24 Μαΐου 2012 της Εφημερίδας σας, σελίδα 9 στην κατηγορία υπό τον γενικό τίτλο «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» δημοσιεύεται ρεπορτάζ του κ. Γιώργου Φράγκου με υπότιτλο «Την ώρα που η ανεργία καλπάζει κάποιοι συνεχίζουν να εισπράττουν πριμ και μπόνους» και τίτλο «ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ παραμένουν στο Δημόσιο», και στους υπότιτλους «Επίδομα πλυσίματος χεριών» ύψους 280 ευρώ το μήνα δίνεται στον ΟΣΕ».
Στο δε κείμενο του ρεπορτάζ αναφέρεται: «Επίδομα πλυσίματος … χεριών που αρχικώς ανερχόταν σε 420 ευρώ το μήνα και μετά έπεσε στα 280 για υπαλλήλους του ΟΣΕ. Πάντως, οι τελευταίοι στο σύνολό τους διαμαρτύρονται ότι μετά τη νέα εργασιακή σύμβαση δεν θα το λάβουν καθόλου».
Οι ισχυρισμοί αυτοί του κ. Φράγκου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατοι, ψευδείς και συκοφαντικοί.
Ουδέποτε στον ΟΣΕ συμφωνήθηκε με Συλλογική Σύμβαση, ούτε καταβλήθηκε τέτοιο επίδομα με άλλο τρόπο. Αλλά ούτε άλλο με οποιοδήποτε τίτλο προσχηματικό επίδομα, που να μην έχει άμεση σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρεχόμενης εργασίας, τους παραγωγικούς και λειτουργικούς στόχους της επιχείρησης.
Τα καταβαλλόμενα στο προσωπικό του ΟΣΕ επιδόματα από το 1989 και εντεύθεν καταβάλλονται μόνο μετά από Συλλογική Σύμβαση που υπογράφει η Διοίκηση του ΟΣΕ και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών,
Ουδέποτε συμφωνήθηκε η καταβολή τέτοιου επιδόματος όπως το αναφερόμενο στο παραπάνω ρεπορτάζ του κ. Φράγκου,
Το ανωτέρω ρεπορτάζ όσον αφορά στον ΟΣΕ και στο προσωπικό του είναι ανυπόστατο, απολύτως ψευδές και συκοφαντικό και εντάσσεται αντικειμενικά και ανεξάρτητα από προθέσεις στην κακόηχη συγχορδία όλων εκείνων που επιδιώκουν την καταστροφή του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.
Τα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΣ ως συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του ΟΣΕ θεωρούμε ότι με το συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα θίγεται η τιμή και η υπόληψή μας, αφού μας εμφανίζει ως συνεργούς με τη Διοίκηση του ΟΣΕ σε πράξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος,
Εν όψει των ανωτέρω διαμαρτυρόμαστε έντονα για το απαράδεκτο και συκοφαντικό ρεπορτάζ και σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να δημοσιεύσετε στην ίδια σελίδα και σε ανάλογη έκταση την παρούσα εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της ΠΟΣ, των υπογραφόντων καθώς και των λοιπών μελών της Διοίκησης της ΠΟΣ.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς το νόμιμο εκπρόσωπο της Εταιρείας και Εκδότη της Εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» κ. Δημήτρη Ρίζο, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα 24 Μαΐου 2012
Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ      ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου