Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Επί ποδός στον Ψαθόπυργο για τον Προαστιακό


Το Τοπικό Συμβούλιο Ψαθόπυργου σε συνέχεια της συνάντησης με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Χρήστο Λέγκα ενημέρωσε την τοπική κοινωνία του  Ψαθόπυργου για το θέμα της επέκτασης του προαστιακού μέχρι τον Ψαθόπυργο, για την οποία, αν και υπάρχει δέσμευση από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαθόπυργου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων καθώς και όλοι οι επαγγελματίες καταστηματάρχες μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο Ψαθόπυργου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη υλοποίηση της δέσμευσης από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ή και της ΕΡΓΟΣΕ) για την τερματική άφιξη του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Ψαθόπυργου. Οι μαθητές, φοιτητές και οι εργαζόμενοι που καθημερινά ταλαιπωρούνται εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία των υπευθύνων.
Οι παραπάνω φορείς επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος τους στο προσεχές μέλλον στην αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.
Όλοι τους αναρωτιούνται αν τον τόπο αυτόν τον κυβερνούν τα μικροσυμφέροντα, οι πελατειακές κάστες, οι μικρο-ομάδες και οι νεροκουβαλητές της κοινωνικής αναλγησίας.
Δεν μπορεί μετά από ένα χρόνο και ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έχει στείλει δύο επιστολές στους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΟΣΕ), ο Δήμαρχος Πατρέων μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να εξασφαλίζουν δεσμεύσεις για τον χρόνο άφιξης του προαστιακού στον Ψαθόπυργο, τα μικρο-συμφέροντα ή/και η κοινωνική αδιαφορία των αρμοδίων (ΤΡΑΙΝΟΣΕ τοπικά ή κεντρικά) να ανατρέπουν κάθε χρονοδιάγραμμα και να στρέφονται κατά της τοπικής κοινωνίας.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα: “Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου