Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Νέες περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ - έρχεται ενιαίο μισθολόγιο για ΔΕΚΟ ;


Συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών στο πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που ζητεί η τρόικα.Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ότι από τις τρεις συγκεκριμένες πηγές  θα υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών ύψους 4 δισ. ευρώ. Ο κατάλογος των μέτρων, όμως, έως και χθες το βράδυ παρέμενε ανοικτός καθώς ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί το ποσό των 11,5 δισ. χωρίς πρόσθετες περικοπές.Ετσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε οι περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα να αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ, φθάνοντας τελικά στα 5 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το πλαφόν στις συντάξεις να διαμορφωθεί σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από τον αρχικό προγραμματισμό των 2.400 ευρώ και να κινηθεί κοντά στην περιοχή των 2.000 ευρώ

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου