Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Προειδοποιητική στάση εργασίας των ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ - Μετρό με αίτημα >

Μετά το χτεσινό συμβάν όπου επιβάτης προσπάθησε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει πηδώντας στις γραμμές στον σταθμό Αττικής και την κράτηση του ηλεκτροδηγού στο τμήμα όλο το βράδυ για να αποφασίσει ...το πρωί ο εισαγγελέας την άρση του περιορισμού (λες και φταίει σε κάτι ο συνάδελφος) οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί πραγματοποιούν σήμερα προειδοποιητική 2ωρη στάση εργασίας (11.00-13.00)με αίτημα την θεσμοθέτηση  ειδικής Νομοθετικής Ρύθμισης για το θέμα αυτό.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε πολλές φορές και οι μηχανοδηγοί , όπου οδηγούμαστε στο τμήμα σαν θύτες - εγκληματίες ενώ στην ουσία είμαστε εμείς τα θύματα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να νομοθετήσει για το θέμα αυτό
Διαβάστε την ανακοίνωση που μας έστειλαν οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί >

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Χθες το βράδυ στο σταθμό Αττική της Γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ, ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στην τροχιά. Η απόπειρά του όμως «έπεσε στο κενό», αφού τελικά ανασύρθηκε κάτω από το συρμό χωρίς να υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Κατά το μεγαλύτερο μέρος η εύνοια αυτή της τύχης του οφείλεται στη συμπεριφορά του συναδέλφου Ηλεκτροδηγού ο οποίος αντέδρασε άμεσα και με περισσή ψυχραιμία, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το μοιραίο.
Αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και ο ίδιος ο υποψήφιος αυτόχειρας, κατέθεσαν το ίδιο βράδυ ότι επρόκειτο για «καθαρή» απόπειρα αυτοκτονίας, αποκλείοντας δηλαδή με τις μαρτυρίες τους ότι ήταν ατύχημα ή άλλου είδους ενέργεια.
Παρόλο που δεν υπήρχε θανατηφόρο περιστατικό και αφού όλες οι ενδείξεις (καταθέσεις) συνομολόγησαν ότι ο Ηλεκτροδηγός δε φέρει την παραμικρή ευθύνη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τα αστυνομικά όργανα να κρατήσουν στο Τμήμα τον συνάδελφο όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφάσιζε για την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί.
Επειδή η πράξη αυτή (της κράτησης), έρχεται σε αντίθεση με την οδηγία βάσει της οποίας οι Μηχανοδηγοί ή οι Ηλεκτροδηγοί δεν κρατούνται εφόσον καταθέσουν.
Επειδή η περίπτωση αυτή είναι απόπειρα αυτοκτονίας συνομολογούμενη από τον υποψήφιο αυτόχειρα και τους αυτόπτες μάρτυρες.
Επειδή οι Ηλεκτροδηγοί υπόκεινται σε διαρκή ψυχολογική πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας τους.
Επειδή κάποια στιγμή – επιτέλους – πρέπει να θεσμοθετηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό.
Οι Ηλεκτροδηγοί των Γραμμών 1, 2 & 3 της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, πραγματοποιούμε 2ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, την Τρίτη 24/7/2012, από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το περιστατικό αυτό, ζητώντας ταυτόχρονα την εξεύρεση λύσης που θα αποτρέπει στο εξής αναίτια ταλαιπωρία εργαζομένων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΗΣ Χ.                                     ΔΗΜΑΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου