Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Βίντεο σοκ Μακελειό με 40 απεργούς νεκρούς απο πυρά αστυνομικών


Το μακελειό σημειώθηκε στο ορυχείο πλατίνας Λονμίν στην πόλη Μαρικάνα. Εκατοντάδες απεργοί εδώ και ημέρες πραγματοποιούν απεργία ζητώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους.
Η εργοδοσία απέρριψε το αίτημα τους και τους κάλεσε να προσέλθουν στην εργασία τους, διαφορετικά θα απολυθούν. Οι ανθρακωρύχοι απάντησαν με δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πολλοί απεργοί ανθρακωρύχοι είχαν εξοπλισθεί με λοστούς και μαχαίρια. Το δεύτερο τελεσίγραφο προς τους απεργούς ήρθε από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία απαίτησε τη διακοπή των κινητοποιήσεων τους. Όταν οι απεργοί απάντησαν αρνητικά, οι αστυνομικές δυνάμεις της Νότιας Αφρικής, ενθυμούμενες το ένδοξο παρελθόν του Απαρτχάιντ, άνοιξαν πυρ ομαδόν σκοτώντας συνολικά 40 απεργούς και τραυματίζοντας δεκάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου