Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Tέλος και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι αργίες - Με αναδρομική ισχύ ;;;

Η εγκύκλιος που εστάλη  στις Υπηρεσίες ( και όχι στις 02.05.2012 όπως λέει η ημερομηνία ) και καταργεί τις αργίες (μένουν πλέον μόνο 6 το χρόνο ) που προβλεπόταν απο τις Συλλογικές  Συμβάσεις ...Με λίγα λόγια , όσοι δουλεύουν Μεγάλη Παρασκευή ή την ημέρα εορτασμού του Αγ. Πνεύματος ή την 2η μέρα των Χριστουγένων (κυρίως η εξωτερική Υπηρεσία ) δεν θα αμοίβονται πλέον με προσαύξηση 75%...Εργασιακής δικαιοσύνης το μεγαλείο λέμε εμείς ...Την ώρα που όλοι θα  κάθονται κάποιοι άλλοι δουλέυουν γιορτινές μέρες για να τους χορηγηθεί ανάπαυση σε μια άλλη μέρα (Αν και αυτό περιέργως δεν αναφέρεται στην εγκύκλιο .....).
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση...
Το ερώτημα που προκύπτει όμως
είναι τι θα γίνει με την Μ. Παρασκευή και την ημέρα του Α. Πνεύματος φέτος που πληρώθηκαν κανονικά στο προσωπικό αν και προβλέπεται αναδρομική ισχύ.
Να υπενθυμίσουμε ότι τον Κανονισμό Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ψήφισε ο κ. Βορίδης και αποτελεί συνέχεια του Νόμου Ρέπα  3891/2010 (περί της δήθεν εξυγίανσης των σιδηροδρόμων ).
Η συνέχεια της εγκυκλίου >

 Αυτό που ΔΕΝ αναφέρει περιέργως η εγκύκλιος είναι ότι στο προσωπικό που εργάζεται τις υπόλοιπες μέρες που καταργήθηκαν ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ μια επιπλέον ανάπαυση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου