Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΣ 04/09/2012

 Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΣ καλεί τους σιδηροδρομικούς να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη (προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΣΒΕ στις 17.00) ενώ γίνεται λόγος και για τις δράσεις που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα αλλά και τα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζονται απο την Κυβέρνηση και αποκτούν πλέον  χαρακτήρα ταξικού πολέμου .
 Αναλυτικά η ανακοίνωση
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι ζουν για άλλη μια φορά μέρες αγωνιώδεις, που γίνονται εφιαλτικές, όσο οριστικοποιούνται τα σενάρια με τις περικοπές των 11,5 δις ευρώ και πλέον.
Η σημερινή τρικομματική Κυβέρνηση παρά τα όσα και αντίθετα είχε δεσμευθεί κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και με την προγραμματική της συμφωνία, εξελίσσεται σ’ ένα σκληρό σύστημα διεκπεραίωσης των πιο αντεργατικών μέτρων, που αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά «ταξικού πολέμου», απέναντι στους εργαζόμενους.

Ο σιδηρόδρομος φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε για πολλοστή φορά αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας τρικομματικής Κυβέρνησης. Η αποκρατικοποίηση – ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, των εταιρειών του Ομίλου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιστεύουν κάποιοι ότι θα είναι η «πανάκεια» για λυθούν όλα τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Προβάλλεται μάλιστα η άποψη από τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ ότι η αποκρατικοποίηση του σιδηρόδρομου αποτελεί «ισοδύναμο μέτρο» για τις συντάξεις, για τα φάρμακα και ότι άλλο βάλει το μυαλό τους.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο σιδηρόδρομος δεν παράγει πλέον ελλείμματα.
Δειλά – δειλά το παραδέχονται τουλάχιστον οι καθ’ ύλη αρμόδιοι. Αντίθετα παρουσιάζει οριακά κέρδη. Κέρδη που τα «πλήρωσαν» οι μεταταγμένοι συνάδελφοί μας, το κλείσιμο των περιφερειακών γραμμών και η δραματική μείωση των αποδοχών μας.
Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί άραγε η αποκρατικοποίηση του «λειτουργικού μέρους» του σιδηρόδρομου;
Πρέπει ο σιδηρόδρομος να γίνει θυσία για να εξευμενιστούν τα πνεύματα των τροϊκανών; Πρέπει για μια ακόμη φορά τα επιχειρηματικά λόμπυ να θησαυρίσουν με την περιουσία του ελληνικού λαού;
Ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας με την ολοκλήρωση των έργων παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης η οποία θα πρέπει να συντελεστεί προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.

Η Π.Ο.Σ. μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ζήτησε συναντήσεις τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό όσο και με τα πολιτικά κόμματα. Ήδη ανταποκρίθηκαν στο αίτημα η ΔΗΜ.ΑΡ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Εκθέσαμε τις θέσεις μας για το σιδηρόδρομο με τις οποίες άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο συμφωνούν. Φυσικά στις συναντήσεις θέσαμε και το θέμα της υπογραφής της Σ.Σ.Ε. το οποίο για μας παραμένει ανοικτό.

Στο Συμβούλιο Διοικήσεων επαναβεβαιώθηκε η διάθεση για την προάσπιση με κάθε τρόπο του κοινωνικού ρόλου του σιδηρόδρομου στην ελληνική κοινωνία και των συμφερόντων των εργαζομένων.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είμαστε απέναντι σε μια μεγάλη πρόκληση. Το τοπίο στην ελληνική κοινωνία αλλάζει με δραματικές επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους. Μάχες δίνονται και θα δοθούν και στη συνέχεια. Πρέπει από την πλευρά μας να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος με τρόπο περισσότερο αποτελεσματικό.
Τα προβλήματά μας δεν είναι κλαδικά αλλά αφορούν συνολικά τους εργαζόμενους. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να διαρθρώσουμε το κίνημά μας. Είναι οξύμωρο, ένα κίνημα όπως το συνδικαλιστικό – εργατικό από τη φύση του ανατρεπτικό, σε ότι αφορά τις δομές του να λειτουργεί με λογικές και οργάνωση άλλων εποχών. Αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας είναι να γίνεται περισσότερο ευάλωτο, λιγότερο αξιόπιστο και ακόμη λιγότερο αποτελεσματικό.
Η συζήτηση για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι μεγάλη και απαιτεί όχι μόνο λήψη αποφάσεων αλλά και υλοποίησή τους. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αυτά τα βήματα νηφάλια και χωρίς προκαταλήψεις και άλλες σκοπιμότητες.
Για τον σκοπό αυτό η Π.Ο.Σ. παράλληλα με άλλες δράσεις ανάδειξης των προβλημάτων, θα διοργανώσει πανελλαδική συνδιάσκεψη πολύ σύντομα προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως να δώσουμε τη δυνατότητα ν’ αναπτυχθεί διάλογος που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση όσων αποφασιστούν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Φέτος η κινητοποίηση ενόψει της ΔΕΘ θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιες.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θ’ ακυρώσουν τα όποια σχέδια απεργάζονται η εξωτερική και η εσωτερική τρόικα.

Με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις πρέπει να πούμε:
Ο Χ Ι ΣΕ ΝΕΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Ο Χ Ι ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
Ο Χ Ι ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

► Ο Λ Ο Ι ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Σ.Σ.Β.Ε. (Εγνατίας 142)
το ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9/2012 ώρα: 5.00 μ.μ.

► Ο Λ Ο Ι ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
το ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9/2012 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ..



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου