Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μείωση του εισιτηρίου στο 1 ευρώ ζητούν οι εργαζόμενοι Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ!


Aπο το metaforespress.gr
Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), αντιδρώντας τόσο στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, όσο και στην προωθούμενη αύξηση των εισιτηρίων, στα μέσα μεταφοράς, κατά 25%.
Πραγματοποιώντας σήμερα κοινή σύσκεψη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων,
οι οποίες θα καθοριστούν από κοινή Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/9/2012, χωρίς εκείνες τις ώρες να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ προχώρησαν ήδη σε κοινές δράσεις ενάντια στις νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αναρτώντας πανό σε κεντρικούς σταθμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει διανομή ενημερωτικού έντυπου προς το επιβατικό κοινό!
Οι εργαζόμενοι προτείνουν τη μείωση του ενιαίου εισιτηρίου στο 1 ευρώ, από 1,4 ευρώ που είναι σήμερα και δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τα αιτήματα αυτά φαίνεται ότι τυγχάνουν αποδοχής και από τους εργαζομένους σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ (Οδικές Συγκοινωνίες).

Τέλος, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες καλούν την ΓΣΕΕ να πάρει τώρα αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.

«Συντονισμένη αντίδραση στο νέο «τσουνάμι» ισοπεδωτικών μέτρων, που μεθοδεύουν Κυβέρνηση και Τρόϊκα, αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΜΕΤΡΟ- ΗΣΑΠ- ΤΡΑΜ) σε κοινή σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11/9/2012.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες θα καθοριστούν από κοινή Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/9/2012, χωρίς εκείνες τις ώρες να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ προχώρησαν σε κοινές δράσεις ενάντια στις νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, που σχεδιάζουν να επιβάλουν από την αρχή του νέου έτους, Κυβέρνηση και Τρόϊκα πλήττοντας με ένα ακόμα χαράτσι τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Ήδη, έχουν αναρτηθεί πανό σε διάφορους σταθμούς και στάσεις και των τριών συγκοινωνιακών μέσων (η επισυναπτόμενη φωτογραφία είναι από τον σταθμό στο Μοναστηράκι), ενώ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες διανομή ενημερωτικού έντυπου προς το επιβατικό κοινό.

Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων θεωρώντας αδιανόητο να πληρώσουν οι επιβάτες το κόστος των κυβερνητικών επιλογών της μείωσης του προσωπικού, των κλειστών εκδοτηρίων και των ανύπαρκτων ελέγχων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.

Γι’ αυτό, εμείς οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ αγωνιζόμαστε να μην περάσουν οι νέες αυξήσεις στα εισιτήρια. Και διεκδικούμε:

-Μείωση του εισιτηρίου στο 1 ευρώ στα επίπεδα του 2009.

-Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τέλος, καλούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει ΤΩΡΑ αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά, ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης, προχωρώντας στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της».

Φώτης Φωτεινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου