Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση από Δίκτυο Σιδηροδρομικών για απεργία 26.09

Ανακοίνωση από το Δίκτυο των Σιδηροδρομικών για την απεργία της 26.09.2012 .
26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ 
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.
Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατος μισθός, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο μπαίνουν εκ νέου στην κλίνη του Προκρούστη σε όφελος των τοκογλύφων δανειστών της και των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει μόνο το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34%. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί είχαν την «τιμητική» τους. Ξεκινώντας το 2008 από την άθλια προπαγάνδα του τότε Υπουργού Μεταφορών και σημερινού Υπουργού Ανάπτυξης (και Μεταφορών) κ. Χατζηδάκη, για κλέφτες, δουλεμπόρους και ανεκπαίδευτους σιδηροδρομικούς, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., έκλεισαν το 1/3 του δικτύου, έδιωξαν το 30% των άξιων και επαγγελματιών σιδηροδρομικών, έκλεισαν σταθμούς, αύξησαν εισιτήρια, οδήγησαν τα δρομολόγια σε διάλυση, αύξησαν τις ώρες των δρομολογίων τραγικά, άφησαν την υποδομή χωρίς συντήρηση και όλα αυτά προκειμένου τα κερδοφόρα τμήματα του να ξεπουληθούν αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.
ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ

 Η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία και οι εργατικές κινητοποιήσεις, που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ) αλλά και των Ομοσπονδιών (όπως η ΠΟΣ) που ελέγχουν, μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους και να επιταχύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, οδηγώντας στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να πάρουμε την υπόθεση της Πανελλαδικής-Πανεργατικής απεργίας στα χέρια μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας πριν απ’ όλα την συσπείρωση, την αγωνιστικότητα και ενότητά μας. Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ καλεί τους σιδηροδρομικούς μαζί με τους άλλους εργαζόμενους με τη μαζική και μαχητική μας συμμετοχή, να ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική στάση της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του συνδικαλιστικού κινήματός μας σε ταξική ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση! ΑΘΗΝΑ 24/9/2012

             ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/9
        (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΑΝΙΓΓΟΣ)
        ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΙΚΑΣ
                       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
                                 ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
 ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου