Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδρομή με τρένο στην Καλαμάτα

Διήμερη εκδρομή προγραμματίζεται με τρένο στην Καλαμάτα, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκδρομείς θα είναι Ελληνες και Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Αυστριακοί, Βέλγοι) φίλοι του σιδηροδρόμου. Το ταξίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 του μήνα από την Τρίπολη στις 11 το πρωί.
Θα γίνει 2ωρη στάση στους Χράνους για φαγητό, στάση στο Ζευγολατιό για καφέ και θα καταλήξει στην Καλαμάτα γύρω στις 5 το απόγευμα, όπου και θα διανυκτερεύσουν οι εκδρομείς. Την επόμενη μέρα το τρένο θα αναχωρήσει στις 9 το πρωί για Κυπαρισσία, όπου και θα γίνει στάση για καφέ και το μεσημέρι θα καταλήξει στο Κατάκολο, όπου θα γίνει τραπέζι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το απόγευμα θα επιστρέψει στον Πύργο και κατόπιν οι εκδρομείς θα φύγουν με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Αθήνα. Η εκδρομή διοργανώνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στηρίζεται από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, ενώ ο συρμός θα είναι ελκόμενος από μουσειακές μηχανές Alco και οι επιβάτες θα είναι γύρω στους 60. Η επόμενη εκδρομή προγραμματίζεται για τα τέλη Οκτωβρίου, με προορισμό πάλι την Καλαμάτα, αυτή τη φορά με αυτοκινητάμαξα τύπου ΜΑΝ-1, που σημαίνει ότι λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητάς της, θα συμμετάσχουν πάνω από 100 εκδρομείς. Και ήδη προετοιμάζεται και η μεθεπόμενη για το Νοέμβριο. Οπως τονίζουν φίλοι του σιδηροδρόμου, η δράση αυτή δεν αποτελεί μια απλή αποσπασματική εκδρομή, αλλά την έναρξη μιας προσπάθειας για την εδραίωση τακτικών, συχνών εκδρομών με τρένο στην Πελοπόννησο με τερματισμό στην Καλαμάτα και ο σκοπός είναι να γίνονται αρχικά μία ως δύο φορές το μήνα και σταδιακά να πυκνώσουν. Εχει ήδη γίνει άνοιγμα στον οργανωμένο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό τουρισμό και υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου