Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακή Ανακοίνωση ΠΟΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
 Ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι ζουν για άλλη μια φορά μέρες αγωνιώδεις, που γίνονται εφιαλτικές, όσο οριστικοποιούνται τα σενάρια με τις περικοπές των 11,5 δις ευρώ και πλέον.
Η σημερινή τρικομματική Κυβέρνηση παρά τα όσα και αντίθετα είχε δεσμευθεί κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και με την προγραμματική της συμφωνία, εξελίσσεται σ’ ένα σκληρό διεκπεραιωτή των πιο αντεργατικών μέτρων, που ανοίγει μέτωπο ταξικού πολέμου, απέναντι στους εργαζόμενους. Η απάντηση της κοινωνίας του κόσμου της εργασίας και των σιδηροδρομικών θα δοθεί στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/2012 που διοργανώνουν ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ και με τη μαζική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια. Ο σιδηρόδρομος φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε για πολλοστή φορά αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας τρικομματικής Κυβέρνησης. Η αποκρατικοποίηση – ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, των εταιρειών του Ομίλου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιστεύουν κάποιοι ότι θα είναι η «πανάκεια» για λυθούν όλα τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Προβάλλεται μάλιστα η άποψη από τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ ότι η αποκρατικοποίηση του σιδηρόδρομου αποτελεί «ισοδύναμο μέτρο» για τις συντάξεις, για τα φάρμακα και ότι άλλο βάλει το μυαλό τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο σιδηρόδρομος δεν παράγει πλέον ελλείμματα. Δειλά – δειλά το παραδέχονται τουλάχιστον οι καθ’ ύλη αρμόδιοι. Αντίθετα παρουσιάζει οριακά κέρδη. Κέρδη που τα «πλήρωσαν» οι μεταταγμένοι συνάδελφοί μας, το κλείσιμο των περιφερειακών γραμμών και η δραματική μείωση των αποδοχών μας. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί άραγε η αποκρατικοποίηση του «λειτουργικού μέρους» του σιδηρόδρομου; Πρέπει ο σιδηρόδρομος να γίνει θυσία για να εξευμενιστούν τα πνεύματα των τροϊκανών; Πρέπει για μια ακόμη φορά τα επιχειρηματικά λόμπυ να θησαυρίσουν με την περιουσία του ελληνικού λαού;
 Ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης η οποία θα πρέπει να συντελεστεί προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Είμαστε απέναντι σε μια μεγάλη πρόκληση. Το τοπίο στην ελληνική κοινωνία αλλάζει με δραματικές επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους. Μάχες δίνονται και θα δοθούν και στη συνέχεια. Η συμμετοχή όλων μας στη δράση των συνδικάτων δημιουργεί τις κοινωνικές προϋποθέσεις ανατροπής των σημερινών πολιτικών και των μνημονίων. Με τη συμμετοχή μας έχουμε την ιστορική ευκαιρία να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και να πετύχουμε το στόχο μας. Με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις λέμε: 
 Ο Χ Ι ΣΕ ΝΕΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. 
Ο Χ Ι ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. 
Ο Χ Ι ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. 
Ο Χ Ι ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
 ► Ο Λ Ο Ι ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ στην Αθήνα, στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6), την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/2012, ώρα 10.00’, καθώς και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα στην Περιφέρεια. 
 ► Ο Λ Ο Ι ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/2012, ώρα 11.00’ στο Πεδίο του Άρεως. 

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συνεχίζουμε για να ανατρέψουμε μέτρα και μνημόνια. Κανείς μόνος του στην κρίση. 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου